<

Спалений поліцейський «бобік» і фаєри: як під Радою вимагали відставки Авакова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:41 | 5.06.2020 / Новини / , /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

5-го червня, народні депутати заслухали міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у парламенті з доповіддю щодо резонансних кримінальних подій, зокрема щодо перестрілки у Броварах та зґвалтування жінки у поліцейському відділку в Кагарлику. Тим часом під стінами Верховної Ради сотні людей зібралися на акції протесту, де вимагали відставки глави МВС.

Масштабні протести почалися близько 9 ранку. В цей час відбулося дві акції: «Авакова у відставку», організатори якої заявили, що причиною таких їхніх вимог є нерозслідувані гучні справи та зловживання, та «Непокаране зло вбиває. Аваков має піти!», яку організувала партія «Голос», повідомляє Громадське.

Доки протестувальники збиралися депутат від «Слуги народу» Олександр Качура розповів журналістам, що абсолютна більшість владної фракції «Слуга народу» проти відставки Авакова.

«Не підтримує (відставки Авакова — ред.) абсолютна більшість. Можливо, є претензії у нас зараз до Арсена Борисовича, але водночас, якщо на таке важливе міністерство у нас немає іншої кадрової пропозиції, то і підписи (за відставку — ред.), мені здається, збирати неправильно», — каже Качура.

Він пояснив свою позицію тим, що депутати, які виступають проти Авакова, не пропонують своїх кандидатур замість чинного глави МВС. Депутат також вважає, що необхідно почути позицію президента і прем’єра щодо цього питання.

Зі свого боку депутатка від фракції «Голос» Інна Совсун на акції протесту зазначила, що подій у Кагарлику та Броварах просто стали останньою краплею і їх могло взагалі не бути, якби не була провалена реформа поліції.

«Для того, аби цих не сталося, мала бути проведена реформа поліції. І є людина, яка відповідальна за те, що ця реформа не проведена. За 6 років можна було поміняти ситуацію. Аваков ні разу не вибачився за те, що відбулося, він ні разу не сказав, що він шкодує про те , шо сталося. І тому ми вважаємо, що людина, яка не відчуває своєї провини за те, що сталося, не має права бути міністром внутрішніх справ», — переконана Совсун.

Також протестувальники палили фаєри, а один чоловік пішов ше далі й вирішив підпалити сам себе. Це житель Нової Каховки Юрій Ляшенко. Сім’я Ляшенків прийшла на мітинг проти Авакова через рейдерське захоплення. За словами Ляшенка, у них відібрали майно. У 90-х Ляшенки збудували офіційно кількаповерховий будинок. Вони жили самі на останньому поверсі, а інші здавали в оренду бізнесу.

Син Юрія, Максим Ляшенко, каже, що у вересні 2018 року у них пробували відібрати будинок, але не змогли, а у 2019 році, каже, прийшло 20 бандитів і просто відібрали будинок, а їх викинули їх на вулицю. Сім’я написала заяву в поліцію, але справу 9 місяців не порушували. Ляшенки стверджують, що рейдерів кришувала поліція.

Через це сьогодні Юрій Ляшенко вирішив підпалити себе на знак протесту проти свавілля. Він вимагає відставки Авакова і справедливості у справі з рейдерським захопленням його майна.

Загалом акції під Радою пройшли мирно. Станом на 14 годину під стінами Кабінету міністрів зібралася ще одна акція — мітинг «Проти поліцейського свавілля в Україні», який організували KyivPride та «Центр громадських свобод». Як вона проходила — дивіться у трансляції з місця події.

Поліція затримала у Києві до 10 людей на акції «Проти поліцейського свавілля в Україні», яку організовують KyivPride та «Центр громадських свобод». За словами поліції, затримані не є прихильниками KyivPride.

Про це Громадському заявив голова Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

«Були люди, які намагались пройти на акцію, які не є прихильниками KyivPride. В одного газовий балончик вилучили. Поліція працює на запобігання провокаціям, щоб акція пройшла спокійна», — зазначив Крищенко.

За попередньою інформацією правоохоронця, затримали до 10 людей.

«З ними (затриманими — ред.) поспілкуються. Якщо будуть підстави для адміністративного затримання — про це буде інформація пізніше».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок