<

SpaceX здійснила наймасовіший запуск в історії космонавтики

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:02 | 25.01.2021 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Американська приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX, який 7-го січня став найбагатшою людиною на планеті Земля, здійснила наймасовіший за кількістю корисних навантажень запуск в історії космонавтики. 

Про це повідомляє Українська Правда з посиланням на сайт SpaceX та Маска в в Твітері.

Місія SpaceX Transporter-1 доставилана орбіту відразу 143 супутники. Загальна маса супутників від 30 клієнтів SpaceX понад п’ять тонн.

Запуск багаторазової ракети-носія Falcon 9, яка доставила супутники на орбіту, відбудувся з комплексу SLC-40 у Флориді, США о 17:00 за київським часом. Це п’ятий політ ракети.

Попередні рекорд компанії Маска з “пакетних” запусків — 64 апарата в місії SSO-A. Світовий рекорд наразі належить індійській місії PSLV-C37: 15 лютого 2017 року разом було запущено 104 супутника.

На сайті SpaceX будь-який бажаючий може купити місце під головним обтічником Falcon 9 по ціні $1 мільйон за 200 кг вантажу. За кожен +1 кг компанія просить доплатити $5000.

За даними Управління ООН з питань космічного простору, з моменту створення в 1957 році першого в світі штучного супутника “Супутник”, людство відправило в космос трохи більше 8 000 об’єктів. Вважається, що від чверті до половини з них досі функціонують.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер