<

Соціолог розповів, до кого «перетекли» голоси кандидатів, які не увійшли до другого туру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:05 | 21.04.2019 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто вважає, що Петра Порошенка у другому турі виборів підтримало небагато з тих громадян, які 31 березня віддали свій голос за інших кандидатів, в той час як за Володимира Зеленського проголосувала більшість з цих людей.

Про це Паніотто сказав на прес-конференції в Укрінформі 21-го квітня.

“До Порошенка перейшли голоси Тимошенко, це 10% – дуже мало, а більшість голосів її перейшли Зеленському. Найбільше голосів (до Порошенка – ред.) перейшли від Гриценка (приблизно 30% його електорату) і приблизно стільки ж від Смешка. Всі інші, особливо голоси східної частини, особливо голоси Бойка, Мураєва, Ляшка перейшли до Зеленського. До Порошенка більше нічого не перейшло”, – сказав Паніотто.

За словами директора соціологічної служби Центру Разумкова Андрія Биченка, непрямі дані свідчать, що аудиторія 21 квітня відрізнялася від тих, хто активно голосував в першому турі виборів.

“Тобто частина була, очевидно, розчарована, яка на другий тур не прийшла. Натомість внаслідок гострої полеміки між турами прийшли ті люди на вибори, які не приходили у першому турі. Тому не варто казати, що це зумовлено тільки “перетоком голосів”, – зауважив він.

Нагадаємо, що перший тур виборів Президента пройшов 31 березня. Тоді у виборчому бюлетені було 39 кандидатів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа