<

Сотня кандидатів позмагаються за місце у раді Заболоттівської громади на Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:19 | 30.11.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Заболоттівська селищна виборча комісія об’єднаної територіальної громади зареєструвала 101 кандидата у депутати до відповідної сільської ради та 2 кандидатів на посаду сільського голови. Про це повідомили спостерігачам ОПОРИ 25 листопада.

На посаду сільського голови Павлівської сільської ради об’єднаної територіальної громади зареєстровано 2 кандидатів, висунутих політичними партіями «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та «Українське об’єднання патріотів «УКРОП».

Зокрема, боротись за посаду Павлівського сільського голови в рамках виборчої кампанії виявили бажання: Свіржевський Валерій Георгійович (висунутий політичною партією «Блок Петра Порошенка «Солідарність») та Данилевич Сергій Валерійович (висунутий політичною партією «Українське об’єднання патріотів «УКРОП»).

Брати участь у перших виборах до Заболоттівської селищної ради об`єднаної громади, які відбудуться 18 грудня, виявили бажання 47 кандидатів у депутати, яких висунули політичні сили – «УКРОП», ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» та «Громадянська позиція».

Крім того, Заболоттівська селищна ТВК під час засідання 24 листопада зареєструвала для участі у виборах 54 кандидати-самовисуванці. Щоправда, у цей же день один з кандидатів, висунутий шляхом самовисування передумав брати участь у виборах і подав відповідну заяву до селищної ТВК з проханням зняти його з реєстрації.

Таким чином, станом на 25 листопада у Заболоттівській громаді за депутатський мандат будуть боротись 100 кандидатів.

Громадянська мережа ОПОРА також проаналізувала кількість кандидатів в одномандатних округах новоствореної громади.

Так, найбільше претендентів на депутатські крісла зареєстровано в окрузі № 1 – 7 осіб, найменше кандидатів (1 особа) – у виборчому окрузі № 24.

В інших округах кандидати розподілились таким чином: по 2 кандидати – в округах № 14 та № 25; по 3 кандидати – в округах № 8, № 12, № 15, № 19-23 та № 26; по 4 кандидати – в округах № 2, № 3, № 6, № 13 та № 16; по 5 кандидатів – в округах № 5, № 7, № 9-11, № 17 та № 18; 6 кандидатів – в окрузі № 4.

Відзначимо, що Заболоттівська селища виборча комісія утворила виборчі округи відповідно до Постанови № 2 «Про утворення одномандатних виборчих округів» від 8 листопада 2016 р.  Згідно з документом, в об’єднаній територіальній громаді утворено 26 виборчих округів із кількістю виборців від 157 до 295. Найменша кількість виборців у виборчому окрузі № 14, найбільша – в окрузі № 18.

Нагадаємо, що відповідно до частини 9 статті 41 Закону України «Про місцеві вибори», територіальна виборча комісія не пізніш як на третій день з дня прийняття документів, зазначених у частині першій статті 38 цього Закону, але не пізніш як за 23 дні до дня голосування приймає рішення про реєстрацію кандидатів у депутати або про відмову в реєстрації кандидата (кандидатів), включених до виборчого списку кандидатів у депутати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок