<

Сотні вантажівок: через страйк польських перевізників на «Ягодині» утворились черги

20:33 | 5.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
273
/ Коментарі відсутні

Волинська митниця радить міжнародним автоперевізникам наразі обирати інші, ніж МАПП «Ягодин-Дорогуськ», шляхи доставки вантажів.

Про це повідомили у пресслужбі Волинськоїї митниці.

Нагадаємо, 4-го травня розпочалася акція протесту польських перевізників перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин» з боку Польщі.

Учора 4 травня, в полудень розпочали блокування польськими автоперевізниками під’їзних шляхів до Дорогуська. За нічну зміну (12 годин) цей пункт пропуску змогло перетнути всього 60 вантажівок на в’їзд в Україну та лише 1 – на виїзд з України. Для порівняння, передбачена домовленостями із суміжною стороною пропускна здатність переходу за зміну встановлена на рівні 340 авто у кожному напрямку.

Внаслідок цього по обидва боки кордону утворилися “живі” черги з транспортних засобів. Станом на ранок на під’їзних шляхах уже налічували близько 300 вантажівок, а їхня кількість зростає.

«За даними Укртрансбезпеки, електронна черга завмерла. Без затримок відбувається пропуск лише рейсових автобусів, товарів гуманітарної допомоги, цистерн. Експорт, який прямує через Польщу транзитом, формується у колони дуже повільно через обмежені можливості його конвоювання.

Про наступні можливі зміни у ситуації, що складається, радимо слідкувати за інформаційними повідомленнями Держмитслужби, Державної прикордонної служби чи Укртрансбезпеки. Розраховуємо на розуміння та якнайскоріше розблокування пропуску», – йдеться у повідомленні митників.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер