<

Солдату 14-ї бригади відмовились платити зарплатню, назвавши дезертиром

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:39 | 10.02.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Волинського військовослужбовця, який вдруге відбув у зону АТО для участі в спецопераціях, лишили без заробітної плати.

Зокрема, як розповіла дружина солдата Вікторія Зелінська, її чоловік з листопада не отримує заробітну плату. Більше того, як роз’яснили чоловіку в бухгалтерії – на нього складено рапорт. Причина – самовільне покидання військової частини, – пише “Під Прицілом“.

«Фактично чоловіка звинуватили у дезертирстві, хоча командування надавало йому відпустку і він вчасно з’явився у військову частину. Звідки взявся той рапорт йому з командування ніхто не пояснює, тай взагалі по нині офіційно не поінформували», – повідомила Вікторія Зелінська.

Як виявилось, чоловіку дали відпустку з 10.11.2014 по 29.11.2014 року. 30 Листопада він в обов’язковому порядку вже мав бути у військовій частині. Та Андрій прибув напередодні і вже наступного дня як механік приступив до виконання своїх обов’язків по догляду та ремонту військової техніки. Військовослужбовець постійно за наказами командування їздив до Харкова та Житомира для супроводу та перевезення техніки. Тож за словами жінки – він був на очах у командування і постійно виконував їх накази. Натомість чоловіку третій місяць не платять зарплатню, мотивуючи це тим, що 30 листопада він самовільно покинув частину. В той же час рапорт чоловіку не показали. А на сьогодні після чергового перекомандирування, він з 51-ї і 14-ї бригади опинився у 24-й, яку фактично без попередження відправили у зону АТО, де йдуть найзапекліші бої.

«В мене складається враження, що наша влада кидає солдатів і їх сім’ї напризволяще. Мало того, що ніхто офіційно ніхто не говорить про війну в Україні, так ще й хочуть щоб наші чоловіки за безплатно воювали. Вони хоча б думають, що тим військовим треба якось дітей годувати… Допомоги – ніякої, так ще й заробленого не хочуть платити», – говорить дружина військовослужбовця.

Наразі Вікторія Зелінська вже звернулася до військової прокуратури з проханням перевірити обставини за яких з’явився такий загадковий рапорт про дезертирство її чоловіка, що нині воює в зоні АТО. Більше того, вона вимагає роз’яснити причини, чому її чоловік третій місяць не отримує заробітну плату, будучи на очах у цілої військової частини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок