<

Солдатський поцілунок: відео військовослужбовця зі Львівщини викликало бурхливе обговорення в мережі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:51 | 28.07.2021 / Новини / /
Перегляди
2586
/ коментарів 13

Військовий ЗСУ зі Львівщини запостив у своєму акаунті в інстаграмі відео поцілунку з партнером. Після цього особисті дані та посилання на соцмережі військового опублікували в праворадикальному телеграм-каналі: хлопцю почали надсилати погрози.  

19-річний військовий на ім’я Володимир Заішлий, відкритий гей, опублікував старе відео поцілунку зі своїм партнером в інстаграм-сторіз минулого тижня. Він також розміщував на сторінці дописи на підтримку ЛГБТ-людей та із засудженням гомофобії. Про це повідомляє інтернет-видання ZMINA.

Того ж дня відео поширили в одному з телеграм-каналів ультраправих разом з номером телефону військового та посиланням на його акаунти в соціальних мережах.  

Відтоді хлопцю почали писати звинувачення в тому, що він паплюжить українську армію, ображати, а також погрожувати побиттям та бажати смерті.  

У сторіз Заішлий також повідомив, що після розголосу ситуації йому зателефонували з військової частини та попросили видалити відео. На той момент його вже не було у відкритому доступі. Хлопець також додав, що у відео не було нічого, що могло б дискредитувати армію. 

Водночас Заішлого підтримала низка військових. Серед них – командир відділення 21-го окремого мотопіхотного батальйону “Сармат” Сергій Гнезділов. У своєму фейсбуці він написав, що поважає хлопця за те, що він не мовчить про те, ким є.

За словами бойового командира, ганьбити армію може наркоман або алкоголік у формі, а також корупціонер, через якого бійцям нічим воювати, або народний депутат, для якого війна на Сході — “громадянський конфлікт”. Гнезділов також звернувся до частини тих, хто погрожував Заішлому: 

“Спочатку підіть походіть у цій формі, в цих берцях, а потім поговоримо про сім’ю, церкву, і що вас там ще бентежить. Замість того щоб обговорювати військових, які зразково виконують свої обов’язки, краще йдіть служити, покажіть як треба”.

Сергій Гнезділов зазначив, що Україна повинна бути демократичною державою, в якій захищені права людини, які гарантовані Конституцією, тим паче, коли мова йде про її захисників. Він також нагадав, що церква, яка різко виступає проти гомосексуальних стосунків, відділена від світської держави.

На підтримку висловився Віктор Пилипенко, голова об’єднання “Військові ЛГБТ”, а також журналіст Євген Назаренко.

Останній написав, що хоче жити в суспільстві, де будь-які вияви кохання викликатимуть у людей лише позитивні емоції: 

“І, якщо я маю право на публічні почуття, чому ці пацани не мають? Тому що я народився гетеро, а вони геями? Ми не обирали, ким народитись. Так склалось. Я хочу, щоб ЛГБТ-люди могли так само цілуватися чи ходити за руку вулицею, не боячись агресії”.  

Парамедикиня Ярина Чорногуз розцінила відео як спробу привернути увагу до проблеми гомофобії: 

“Це сміливо. Мало хто б наважився наразити себе на такий хейт, аби обговорили загальну проблему дискримінації цієї категорії людей, які часом, так, служать в армії”.




коментарів: 13
  1. В армію беруть усіх бажаючих захищати Батьківщину, серед них не мало наркоманів, алкоголіків та геїв. А що робити, якщо нормальні здорові мужчини до армії не йдуть ,більшість навіть втекає за кордон, находять інші методи “відкосити”. Захисники сьогодні отримують зарплату близько 12000грн, не мають де жити і т.д Декому з державних чинуш потрібно над цим задуматись.Підняти грошове забезпечення і згадати про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей першочергове завдання ВР та головнокомандуючого. Зробити так, щоб в армію шли по відбору ,та на конкурсній основі.

  2. Хтось там казав про форму і бурці я 4 роки в ато був , але геї у армії не прийнятно , якщо гей хоче служити в Армії то нехай їде закордон в легіон наприклад там йому і місце

  3. А ми того москальського агресора зацілюємо, бо ж нема грізної зброї проти ворога як міцний поцілунок нашого воїна.

    • У нього хоч були сили розбити кордони та подарувати маленький шанс цим людям а ти навiть маленьку сходинку до цього не пройдеш тому до ты слабкий не тiлом а душею

  4. Вон гєнсєк Брєжнєв всіх на камеру засосив ( а як ніхто не бачив то і ще невідь що робив) і що з того ? Поважали !

  5. Я перегладаю це вiдео i менi хочется щоб вони незважали на обурлив i коментарi та були разом так як хочуть вони а не хтось iнший♥

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа