<

Активісти блокади Криму залишать блок-пости на адмінкордоні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:20 | 16.01.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У суботу, 16-го січня, опівдні за київським часом активісти громадської акції з блокади Криму залишать свої блок-пости на адмінкордоні в Херсонській області. 

Командир штабу акції Ленур Іслямов каже, що вони змінюють формат блокади.

«Вийшла постанова Кабміну, за якою вже неможливо перевезти вантажі на окуповану територію, як і завезти звідти. Вона нас майже влаштовує, тому ми зараз не вважаємо за потрібне продовжувати далі в такому посиленому форматі, як зараз. Ми переформатуємо блокаду», – розповів Іслямов.

Він уточнив, що активісти знімають блокпости зі спільного з правоохоронцями огляду автотранспорту, але залишають спостережні пости. Також активісти формують громадське об’єднання, яке зараз реєструють. Пізніше воно буде розташовуватися на адмінкордоні з Кримом – контрольному пункті в’їзду-виїзду. Очікується, що активісти пройдуть певні навчання за сприяння митників та прикордонників. Про це повідомляють «Крим.Реалії».

Раніше заступник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян заявляв, що активісти блокади не зможуть продовжувати свою діяльність на території КПВВ.

Нагадаємо, 20 вересня 2015 року почалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. Організатори акції серед своїх вимог назвали звільнення політв’язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар, – інформує Під Прицілом.

Кабінет міністрів України 16 грудня минулого року ухвалив постанову, за якою через адміністративний кордон з Кримом заборонено перевозити товари, за винятком особистих речей громадян та деяких «соціальних» видів продуктів, вартістю не більше 10 тисяч гривень, і щоб вага не перевищувала 50 кілограмів на одну людину.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер