<

Сміттєзвалище у Володимирі-Волинському: підрядник взяв перерву, а держкошти потрібно освоїти до кінця року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:52 | 8.10.2019 / Новини / , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Вже тиждень не ведуться роботи фірмою-підрядником з облаштування нової карти сміттєзвалища у Володимирі-Волинському. Про це під час апаратної наради 8-го жовтня повідомив директор КП «Полігон» Олександр Козичко.

Як зазначив він «4 мільйона 790 тисяч залишилося, а підрядник пропав і не продовжує».

Під час брифінгу ситуацію прокоментував перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук. За його словами, об’єкт виконано на 80%. Кошти підряднику виплачувати не будуть, поки він не завершить роботу, тому довести її до фінішу він зацікавлений. Часу, щоб завершити об’єкт, вистачить.

“Об’єкт складний. Підрядник зробив багато роботи за короткий період. Станом на сьогодні повністю вистелили дно котловану плівкою. Треба ще вкласти труби, змурувати місця для відводу фільтрату і закупити вагу”, – розповів Матвійчук.

Зазначимо, що на об’єкт надійшли держкошти за сприяння нардепа Ігоря Гузя. Вони повинні бути використані на будівництво сміттєзвалища в цьому році, щоб їх не довелося повертати назад.

Нагадаємо, у журналістському розслідуванні центру «Сила Правди» розповіли, що темпи будівництва полігону на папері і в розрахунках випереджають реальні роботи на мільйони гривень. Народний депутат Ігор Гузь звернувся до керівництва СБУ, МВС та Генпрокуратури з вимогою провести розслідування справи щодо можливого привласнення та розтрати бюджетних коштів.

Роботи у вересні пішли активно: дно і боки котловану встелили плівкою і підготували траншеї для вкладання труб.

Ярослав Матвійчук також зазначив, що підприємець, який раніше займався роздільним збором сміття у місті, відмовився це робити, через відсутність у багатьох мешканців Володимира-Волинського культури сортування відходів.

Як зазначив Ярослав Матвійчук, сортувальна лінія для сміття – це другий етап робіт, який варто виконати після завершення усіх вже передбачених робіт на сміттєзвалищі. Але для цього потрібно багато коштів.

“Зауваження робить громадськість і також депутати щодо вигляду контейнерів для збору сміття. Для нових контейнерів потрібно буде закупити і новий сміттєвоз, облаштувати майданчики”, – розповів перший заступник міського голови.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок