<

Смертельний коронавірус з Китаю: трьох українців госпіталізували з підозрою на небезпечну хворобу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:28 | 25.01.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Україні з підозрою на коронавірус госпіталізували трьох осіб. Два випадки захворювання на китайський вірус не підтвердили, ще один – досліджують.

Про це на брифінгу повідомила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, – передає УНІАН.

«Щодо актуальної інформації. Якщо ми говоримо про те, що сьогодні в Україні ми вже розслідували три випадки підозри на коронавірус. З них двоє були непідтверджені. Зараз ще щодо одного випадку проводиться епідемічне розслідування», – заявила вона.

При цьому Скалецька додала, що «кожен випадок буде розслідуваний і донесений до населення». За її словами, МОЗ повністю моніторить ситуацію й має відповідні порядки реагування.

Тим часом, УП повідомляє, що в Європі зафіксували перше захворювання на небезпечний вірус. Так у Франції заявили про перші два випадки захворювання на вірус 2019-nCoV. Перший хворий знаходиться на лікуванні в Бордо, другого госпіталізували в Парижі.

Також у США зафіксували другий випадок зараження. Там вірус підхопила 60-річна жінка з Чикаго, штат Іллінойс. У грудні вона подорожувала до Китаю й відчула симптоми лише минулого тижня.

Перший випадок вірусу у США виявили у штаті Вашингтон. 30-річний чоловік повернувся з китайського міста Ухань, де стався спалах вірусу.

Нагадаємо, про спалах пневмонії невідомого походження у місті Ухань влада Китаю повідомила у кінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини.

Станом на 10:00 25-го січня за київським часом закрито 13 китайських міст через смертельний вірус. Наразі відомо про 26 випадків смерті хворих на коронавірус. Загальна кількість заражених перевищила 830.

В аеропорту Бориспіль медики перевіряють пасажирів, які прибули з Китаю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер