<

Служба безпеки України оприлюднила відео допиту восьми полонених бійців ДНР

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:19 | 30.06.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Прихильників “Донецької республіки” затримали біля Маріуполя.

Служба безпеки України оприлюднила відео допиту восьми полонених бійців ДНР, яких затримали українські військові під Маріуполем, – пише Корреспондент.

Згідно з письмовими свідченнями жителів Донецької області, вони приєдналися до сил сепаратистів з метою підзаробити. Там обіцяли зарплату в 15 тисяч російських рублів.

Також в СБУ повідомляють, що бійці мали вказівку від російських кураторів відкривати вогонь по бійцях Збройних сил України.

“До одного з угрупувань їх відібрав ватажок – громадянин РФ на прізвисько “Шаман”. При ньому постійно знаходиться радник – кадровий російський військовий. Командир підрозділу, де перебували затримані, росіянин “Льоха Пітерський”, майор російської поліції, має досвід бойових дій у Чечні”, – йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Також повідомляється, що затримані поблизу населеного пункту Ленінське спостерігали за особовим складом, технікою і переміщенням підрозділів ЗСУ для підготовки провокацій проти української армії. Вони також нібито намагалися замінувати територію поблизу Широкиного протипіхотними мінами, які заборонені Женевською конвенцією, і мали наказ відкривати вогонь на ураження в разі викриття їх спостережного пункту.
“СБУ запевняє родичів і близьких затриманих, що їх життю і здоров’ю нічого не загрожує. У рамках чинного законодавства Служба безпеки готова забезпечити доступ до них представників міжнародних організації” – заявили силовики.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер