<

Слідство у справі Порошенка завершене: прокуратура вже не хоче для нього жодних обмежень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:19 | 8.07.2020 / Новини / , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Слідство у справі проти 5-го президента Петра Порошенка завершило розслідування, хоча ще вночі 7-го липня його продовжили на 3 місяці.

Про це повідомляє УП, посилаючись на коментарі адвоката Іллі Новіков у перерві під час засідання суду, та пресслужби Офісу генерального прокурора.

“Пані Ірина Венедіктова, генеральна прокурорка, підписала сьогодні і нам вручили о 14:28 документ про закінчення досудового розслідування…  

Сьогодні опівночі в цьому самому приміщенні прокурори переконували суддю, що їм вкрай необхідно ще 3 місяці слідства, бо в них така складна справа, в них так все складно, в них стільки свідків, в них стільки матеріалів потрібно вивчити. І суддя погодилась. І вчора вночі було оголошено рішення про продовження строків слідства до 10-го жовтня”, – повідомив Новіков.

В Офісі генерального прокурора виданню підтвердили завершення слідства. Наразі матеріали справи мають надати захисту експрезидента для ознайомлення.

Пізніше, коли засідання суду продовжилось, прокурор у справі заявив, що обирати запобіжний захід Порошенкові вже неможливо, адже розслідування завершене.

Захист Порошенка висловив аналогічну позицію, що запобіжний захід вже обирати неможливо. Водночас, адвокати вимагали допиту генпрокурорки Ірини Венедіктової, щоб вона підтвердила, що підписала саме те, про що оголосили її підлеглі.

Що було раніше:

  • 10-го червня у ДБР прокурори Офісу генпрокурора за дорученням генпрокурора повідомили про підозру Порошенку. Його підозрюють в тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного наказу, а саме до призначення на посаду заступника голови СЗР скандального Сергія Семочка. 
  • 18-го червня у Печерському суді почали обирати йому запобіжний захід. Прокуратура повідомляла, що буде клопотати про обрання для Порошенка тримання під вартою, але передумала і змінила клопотання на особисте зобов’язання.
  • Суддя Печерського суду Києва переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу п’ятому президенту Петру Порошенку на 1-ше липня, а пізніше оголосив перерву в засіданні до 8-го липня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок