<

Слідчий з Луцька, якого спіймали на хабарі, не отримав жодного покарання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:31 | 11.06.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Слідчий Луцького відділу поліції ВП ГУ НП у Волинській області у 2016 вимагав в одного з фігурантів кримінального провадження 200 доларів за його закриття, хоча воно було закрите ним ще раніше через зібрані докази. Однак правоохоронець не отримав жодного покарання на підстав Закону України «Про амністію у 2016 році».

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області, – пишуть Волинські новини.

Під час суду встановили, що в серпні 2016 року обвинувачений, обіймаючи посаду старшого слідчого слідчого відділу Луцького ВП ГУ НП у Волинській області, здійснював досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом внесення службовими особами ТОВ «Волиньторгпром» та ТОВ «Трансагро-Інвест» завідомо неправдивих відомостей до документів податкового та бухгалтерського обліку щодо проведених господарських відносин.

Знаючи, що кримінальне провадження підлягає до закриття, оскільки всі можливі слідчі дії проведені, а інше процесуальне рішення у ньому прийняти неможливо через зібрані докази, слідчий в телефонному режимі запропонував адвокату, який представляє інтереси власника ТОВ «Волиньторгпром», зустрітись з приводу вказаного кримінального провадження.

В ході зустрічі, яка відбулась неподалік приміщення Луцького ВП ГУ НП, слідчий повідомив фігуранта провадження про те, що він може прийняти рішення про закриття кримінального провадження у випадку передачі йому останнім грошових коштів. Під час наступної зустрічі він повідомив, що ця сума має складати 200 доларів США.

Знаючи про те, що ним ще раніше прийнято рішення про закриття кримінального провадження, про що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відповідні відомості, слідчий зустрівся з фігурантом справи. Зокрема, йому було повідомлено, що кримінальному провадженні ніби-то триває досудове розслідування і для прийняття рішення про його закриття необхідно передати слідчому обумовлену суму грошових коштів, тож шляхом обману він заволодів 200 доларами.

Обвинувачений свою вину визнав повністю, розкаявся та просив суворо його не карати.

Суд визнав його винним та призначив покарання у виді обмеження волі на строк два роки. Однак звільнив його від відбуття покарання на підставі Закону України «Про амністію в 2016 році».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця