<

SkyUp призупиняє продаж квитків з України через вимоги власників літаків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:26 | 13.02.2022 / Новини / /
Перегляди
212
/ Коментарі відсутні

Українська авіакомпанія SkyUp призупинила продаж квитків на вильоти з України з 14-го по 16-те лютого. Причина — вимоги власників літаків на тлі російської загрози.

Про це повідомила пресслужба SkyUp.

Авіакомпанія пояснила, що 12-го лютого великі світові страхові компанії попередили, що з 14-го лютого через російську загрозу припинять страхувати літаки для польотів над Україною. Відтак це рішення вплинуло і на лізингодавців — власників літаків. Вони вимагають негайно повернути літаки на територію ЄС.

«Ситуація, яка склалася, потребує вирішення на державному рівні. Наразі ми працюємо спільно з державними структурами для пошуку варіантів розв’язання проблеми», — сказав генеральний директор SkyUp Дмитро Сєроухов.

Він запевнив, що його компанія робить усе можливе, щоб продовжувати виконувати рейси у звичайному режимі, але не може ігнорувати вимоги власників літаків.

Що передувало?

Перед цим 13 лютого власник літака (резидент Ірландії), який українська авіакомпанія SkyUp взяла у лізинг, заборонив йому приземлятися на території України. Борт, що летів із португальської Мадейри до Києва, посадили в Кишиневі (Молдова). А 12 лютого нідерландська авіакомпанія KLM заявила, що зупиняє рейси до України через побоювання нового вторгнення Росії.

Проте Міністерство інфраструктури заявило, що Україна наразі не планує закривати повітряний простір через загрозу нового вторгнення Росії. Також відомство пообіцяло відреагувати на проблеми зі страховими компаніями: запевняє, що держава готова підтримати авіаперевізників і планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа