<

Скинули вже 240 тонн води: рятувальники продовжують гасити пожежі у Чорнобилі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:17 | 12.04.2020 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ коментарі 2

11-го квітня у Чорнобильській зоні триває ліквідація пожеж на території трьох лісництв. Спостерігається горіння трав’яного настилу, очерету та лісової підстилки окремими осередками.

До гасіння пожеж залучено 312 осіб та 83 одиниці техніки, з них від ДСНС 257 чоловік особового складу та 59 одиниць техніки в тому числі 3 літаки та 3 вертольоти ДСНС, якими 10-го квітня здійснено 96 скидів – 240 т води (літаки АН – 32 здійснили 8 скидів – 64 т води та вертольоти МІ – 8 здійснили 88 скидів – 176 т води), – повідомляють на сайті ДСНС України.

“Радіаційний фон по місту Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,013 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год. при допустимому фоні 0,05 мР/год).

У зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення рівні потужності еквівалентної дози гамма-випромінювання не змінилися (м. Чорнобиль – 0,020 мР/год., на КДП Дитятки 0,01 мР/год. при контрольно-допустимому рівні до 0,055 мР/год.)”, – йдеться у повідомленні.

Увага! Відео містить ненормативну лексику!

Пожежа в зоні відчуження Чорнобильської АЕС заподіяла збитків на кілька десятків мільйонів гривень. Про це повідомила в. о. голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Катерина Павловаповідомляє прес-служба відомства.

За її словами, регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж станом на 8-ме квітня підрахував, що вогонь пройшов близько 3,5 тис. га землі, проте уточнити цифру наразі неможливо через сильне задимлення.

«На цю мить ДАЗВ, профільні міністерства і Кабінет Міністрів працюють над підрахунком грошових збитків. За попередніми даними, сума сягає десятків мільйонів гривень», – повідомила Павлова.

Чорнобильська зона була не готова до масштабної пожежі, оскільки там немає протипожежної інфраструктури.

«Деякі осередки загоряння в зоні відчуження розташовані в таких місцях, де немає під’їзду, а відповідно, і можливості підвезти техніку. На розвиток необхідної протипожежної інфраструктури знадобиться кілька років, але ми повинні здійснювати першочергові заходи вже сьогодні, тому що попереду сезон небезпечної спеки», – сказала в.о. голови агентства.

Основними причинами загоряння вона назвала пожежу, яка перекинулася на територію зони відчуження з боку Древлянського заповідника в Житомирській області, коротке замикання ліній електропередач у зоні і навмисні підпали.

Нагадаємо, пожежа в Чорнобильській зоні почалась 4-го квітня, тоді вогнем було охоплено 20 га.

7-го квітня площа пожежі збільшилась до 35 га.

6-го квітня правоохоронці затримали підозрюваного у спричиненні пожежі 27-річного жителя села Рагівка. Як пояснив чоловік поліцейським, він поблизу закинутої місцевої ферми задля забави в кількох місцях підпалив дикорослу траву. Після чого вогонь вітром перекинуло далі, а він вже не зміг впоратися та загасити багаття.

Затриманому вручено підозру у спричиненні пожежі за ч. 1 ст. 245 (знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 3 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.




коментарів: 2
  1. Цікаві речі відбуваються на Землі останнім часом.

    Шкода тільки, шо все йде до кінця світу, а наша нація з кожним днем стає все злішою і злішою..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа