<

Скрябіну встановлять інший пам’ятник у Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:38 | 11.10.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Уже існуючий пам’ятник лідеру гурту «Скрябін» Андрію Кузьменку планують замінити на інший 13 грудня цього року.

Буде змінена не тільки фігура самого Кузьми, але й постамент і вся основна база, пише спільнота «Я люблю Луцьк», – пише Район.Луцьк.

Скульпторка Ірина Дацюк, яка створювала пам’ятник, пожалілась, що це був лише ескізний варіант, а роботу суттєво спотворили робітники фірми виконавці робіт.

«Найстрашніше, коли технічний працівник проходиться зверху по роботі автора. Скульптор робить ескізи, проекти, ліпить скульптуру до найдрібніших деталей. Якщо ви звертали увагу, то в «Кузьми» одна половинка губи була вища, а друга нижча. Мама і дружина просили звернути увагу на цю характерну особливість. На моєму ескізі було саме так. Але робітникам здалося, що скульптор помилився і вони зробили по-своєму. У моєму проекті немає зморшок, «Кузьма» там серйозний і вдумливий. Але робітникам здалося, що треба зробити зморшки. Вони взяли фотографії, де він сміється. Коли людина сміється, то у неї з’являються зморшки. Вони зробили якісь заглибини під очима… Одним словом, деформували роботу» – сказала вона в коментарі для Zaxid.net.

Пані Ірина відмовилась називати фірму-виконавця, проте журналістам вдалось довідатись, що роботу виконували на львівській скульптурній фабриці «Пікарт» (на якій виготовлялись відомі львів’янам пам’ятники Пікассо, Мазоху, винахідникам гасової лампи та ін.). Керівництво «Пікарту» про звинувачення мисткині дізналось лише від журналістів і відмовилось давати коментарі з цього приводу. Проте надало фото гіпсової скульптури, з якої робили пам’ятник,яку створила безпосередньо Ірина Дацюк. Про замовлення нової скульптури їм, поки не відомо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця