<

Скільки сплачують за комунальні послуги в різних країнах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:45 | 21.02.2020 / Новини / /
Перегляди
412
/ коментарі 2

На комунальні послуги українці витрачають щомісяця 17% сімейного доходу. Жителі Норвегії за комуналку віддають – 31%, Данії – 29%, Фінляндії – 28%, Великобританії – 27%. Найменша частка витрат за житло і комунальні послуги на Мальті – 10% від місячної зарплати.

Gazeta.ua запитала українців, що живуть за кордоном, скільки платять за комунальні послуги.

“В Норвегії все на електриці. Тому наші рахунки – це виключно ціна електрики та за вивіз сміття. Рахунок приходить спільний. У нас електрична система обігріву, підігрів води. Вода, до речі, безкоштовна і очищена за спеціальною технологією, вважається питною. Взимку платимо за комуналку $350. Влітку – $120. Цікаво, що сталої ціни на електрику нема. Вартість залежить від погоди та рівня води у річках. Коли води багато, електростанції виробляють більше енергії. Тому вона дешевша. Також ціна електрики різна в кожній з областей”, – розповідає Тетяна Зелінська. Живе у норвезькому місті Фредрікстад.

Тетяна Зелінська, Норвегія

В Ізраїлі газ використовують лише для приготування їжі. Кубометр обійдеться у $6.

“На електрику є знижки для пенсіонерів. Приблизно до 10%. Вона тут дорога. Щомісяця платіж складає $170-200. Вода – близько $45. Є ще додатковий платіж – арнона. Це податок на землю, на якій збудований будинок. Платиш, навіть якщо це багатоповерхівка. Щомісяця за трикімнатну квартиру віддаємо $225”, – говорить Наталія Давід з Тель-Авіву.

Наталія Давід, Ізраїль

Ольга Кріп живе в Нью-Йорку, США. Зазначає, що комунальні платежі залежать від рівня доходу. Люди з високими статками платять більше.

Ольга Кріп, США

“Наша родина має $42 тисячі річного доходу. Це нижче середнього. Живемо в будинку площею 150 квадратів. За телевізійні канали сплачуємо $120, два мобільні телефони – $140. Вода – $20-30 влітку, взимку – $40-60. Вода йде лише холодна, кожен має бойлер. Електрика $100-120 за використані кіловати. Плюс плата за транспортування. Кіловат електрики коштує $0,13. Опалюємо спеціальною оливою. Є баки, куди її заливають, мотори і система вентиляції, подачі теплого повітря. Взимку виходить $2-4 тисяч. У кварталах, де є газ, опалення дешевше – $400-700”, – каже Ольга.

У Туреччині комунальні послуги в середньому обходяться в $100. Найдорожче коштує газ. Куб обійдеться в $0,8.

Діна Демір, Туреччина

В Польщі за газ, електрику і воду платять у середньому $120.

“Дороге опалення. Подається централізовано. В середньому рахунок приходить на близько $80”, – додає Сергій Любоцький. Живе у Познані.

Сергій Любоцький, Польща




коментарів: 2
  1. Хто це писав – думав – я маю на увазі чим думав uk.etcetera.media › tarifi-skilki-platyat-za-ko..

  2. Ті 17%, що платять українці, мабуть рахували так – додали зарплату депутата і звичайного пенсіонера, поділили на 2 і з отриманого результату вже виводили відсотки. Бо особливо взимку 17% навіть і близько не пахне!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа