<

Скандал у Житомирі: лабораторія переповнена тестами на коронавірус, там припинили приймати зразки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 7.05.2020 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Від сьогодні і до 9-го травня включно у Житомирському центрі не прийматимуть на дослідження зразки хворих з підозрою на коронавірус. Зразки передаватимуть до сусідніх областей.

Головний санітарний лікар області повідомив, що лабораторія перезавантажена настільки, що результати пацієнти чекають по 2 тижні, – йдеться в сюжеті ТСН від 7-го травня о 12.00.

Нині черги на дослідження вже чекають 800 аналізів, а за добу лаборанти можуть дослідити максимум 130. Тож навіть на ці аналізи піде близько тижня, а якщо надійдуть нові, то обробити їх, доки не закінчиться термін зберігання, не встигнуть.

«Персонал  працює  цілодобово. Кількість заражених зростає, зростає кількість контактних. Якщо б навіть було б не 3 апарати, а 10, то при такій ситуації  загрузити лабораторію, що вона не зможе зробити аналіз  вчора набраний, а сьогодні зробили результат», – каже начальник обласного управління охорони здоров’я Микола Суслик.  

Відомо, що напередодні до Житомира прибув головний санлікар України Віктор Ляшко начебто без попередження, з метою розібратись, чому лабораторія не може впоратись із роботою. Заява головного санлікаря області спричинила великий скандал, ходили чутки, що його навіть зможуть зняти з посади.

Цю інформацію в обладміністрації не підтвердили. Запевнили лише, що аналізи прийматимуть і далі, просто передаватимуть у сусідні області.

Нагадаємо, від 11-го березня на всій території України запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу. Обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями також обмежено, заклади громадського харчування не працюють.

Наразі карантин подовжено до 22-го травня. Однак вже від 11-го травня має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків, кафе тощо.

Раніше повідомлялось, що на Волині 7-го травня підтвердили 393 випадки COVID-19, 34 нових – за добу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа