<

Скандал у запорізькому морзі: тіло померлої від коронавірусу просто скинули на підлогу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:49 | 27.11.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Рідні померлої від коронавірусу пацієнтки виявили її оголене тіло на підлозі у морзі в Запоріжжі. Забирати небіжчицю їм доводилось самим.

Про це повідомляє активістка, лідерка жіночого руху “За майбутнє” Ірина Суслова, – пише ТСН.

Вона розповіла, що дізналася про цю ситуацію завдяки знайомим. Їхня родичка, 83-річна мешканка Запоріжжя, підхопила коронавірус, і за рекомендацією медиків лікувалася вдома.

“Тільки-но проявилися перші симптоми: біль у горлі, невеликий кашель і температура, одразу здали тест на коронавірус. Чекати на його результати треба було кілька днів. А стан хворої викликав тривогу. 

Тож син Світлани Іванівни придбав два комплекти захисного спорядження для себе та матері і сам повіз її на рентген. Там виявили двобічне запалення легень. Вірогідність, що це – коронавірус була майже 100-відсотковою. Хвора проживала в одному з районів Запорізької області і, за рекомендаціями медиків, лікувалася вдома. Спочатку – начебто успішно. На четвертий день спала температура, самопочуття покращилося. Але на п’ятий все стало геть погано, сатурація знизилася до 82% і жінку поклали до лікарні”, – розповідає Ірина.

За її словами, пенсіонерка перебувала у закладі кілька днів і мала усе необхідне, але померла.

Родині у неділю зателефонували з лікарні та попросили під’їхати до моргу при міській лікарні №4, куди мали привезти тіло. Винести небіжчицю виявилося нікому, оскільки у моргу працювала лише медсестра та водій. Тож синам покійної довелося купувати захисні костюми і вивантажувати тіло матері самотужки.

“Морг виявився зачиненим. Патологоанатом телефоном пояснив, що його єдиний помічник – санітар заразився коронавірусом і пішов на лікарняний, решта звільнилися. Медик працює сам і нині має два законних вихідних. Оскільки люди від коронавірусу помирають і в суботу, і в неділю, а це – єдиний морг, куди звозять тіла загиблих від коронавірусу з усієї області, то його уже просто не зачиняють на замок. Виймаєш цвях з петель, заносиш тіло і кладеш. Приблизно так пояснили схему дій шокованій родині”, – розповідає Ірина Суслова.

Вона додає, що коли сини померлої бабусі відчинили двері моргу, то просто вжахнулися від побаченого.

“Усюди у хаотичному порядку на долівці лежали тіла померлих. Якісь – у пластикових мішках, якісь оголені, з ганчірками на обличчях. Жодного холодильника, лише – пристрій для кварцування. Важко уявити емоції дітей, які мусять лишати тіло улюбленої матері у такому жахливому місці. Не дивно, що у одного з синів наступного дня стався серцевий напад. Жодне ритуальне агентство не погодилося підготувати тіло померлої, у морзі теж відмовилися її бодай одягти, порадивши просто покласти речі зверху на пакет. Так і поховали”, – розповідає активістка.

Вона пояснила, що описала цю історію, щоб цей жах у моргах Запоріжжя припинився.

Видання звернувся за коментарем до міської лікарні №4 Запоріжжя стосовно роботи моргу на території закладу. Тут відповіли, що приміщення під морг арендує судово-медичне бюро Запоріжжя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер