<

Сімейним лікарям підвищать зарплату з 1 листопада

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:13 | 31.10.2020 / Новини / , /
Перегляди
112
/ 1 коментар

Кабінет Міністрів за ініціативою МОЗ прийняв рішення підвищити з 1-го листопада поточного року виплати лікарям первинної медичної допомоги за кожну укладену з пацієнтом декларацію. Так, з нинішніх 600,48 грн на рік до 651,60 грн на рік.

Про це під час щоденного брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє пресслужба установи, – передає ВолиньPost.

“Вчора уряд прийняв достатньо важливу постанову, яка стосується внесення змін до Програми медичних гарантій. Зокрема, ми збільшили капітаційну ставку для сімейних лікарів. Це ставка, яку сплачує держава сімейному лікарю за кожну укладену декларацію з пацієнтом. Раніше вона становила 600, 48 грн, а тепер становитиме 651,60 грн на рік. Так, якщо лікар уклав з пацієнтами, наприклад, 1 800 декларацій, то додатково заклад отримуватиме в середньому 7 650 грн на місяць. Сума виплати лікарю залежатиме від умов колективного договору кожного окремого медзакладу”, – зазначив очільник МОЗ.

За словами міністра, таке підвищення пов’язане зі значним зростанням навантаження на лікарів первинної ланки через епідемію COVID-19.

“Для нас дуже важливо підтримати сімейних лікарів у цей нелегкий час, зокрема фінансово. Принагідно я би хотів подякувати їм за важку щоденну роботу”, – додав Максим Степанов.




один коментар
  1. В нашому
    КНПсаме проходить процес обговорення трудового колективного договору.так от про COVID в ньому ні слова,ні про роботу в умовах пандемії і підвищеної нагрузки,ні про вашу підвищену капітаційну ставку,ви куди кидаєте свої гроші?в космос?хтось контролює як вони використовуються,чи вам головне створити соціальну напругу і роздути ненависть до сімейних лікарів,а як вони будуть боротися з власною бідність,епідемією під пресом
    головних лікарів,забезпечених величезними зарплатами і преміями(які вони собі і призначають).бажання працювати в таких умовах не має.прощавайте

    Зз
    Ес

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа