<

Сімейна лікарка підробляла COVID-сертифікати на Черкащині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:48 | 27.09.2021 / Новини / , /
Перегляди
272
/ Коментарі відсутні

У Черкасах сімейна лікарка спільно зі знайомою пропонували громадянам отримати міжнародний сертифікат про вакцинацію від COVID-19 без проходження такої процедури.

До електронних реєстрів медпрацівниця вносила дані клієнтів з помилками, повідомляє кіберполіція України.

“Схему виготовлення підроблених сертифікатів організувала 32-річна лікарка сімейної медицини спільно зі своєю 48-річною знайомою, яка виконувала роль посередниці. Фігурантки у месенджерах пропонували громадянам отримати міжнародний сертифікат без проходження вакцинації від COVID-19”, – йдеться в повідомленні.

За внесення відомостей до відповідних електронних реєстрів про нібито проведену вакцинацію лікарка просила п’ять тисяч гривень.

Однак жінка умисно робила помилки під час внесення даних клієнтів. Через це медична довідка не генерувалася у застосунку “Дія”, а лікарка натомість видавала паперові COVID-сертифікати, завірені власною печаткою. 

Під час обшуків у кабінеті лікарки та за місцем проживання правопорушниць вилучили печатки, копії документів та медичних декларацій, банківські картки, мобільні телефони та оформлені COVID-сертифікати.

Наразі правоохоронці встановлюють осіб, які скористалися послугами фігурантів.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) ККУ.

Лікарці загрожує до шести років позбавлення волі з позбавленням права займатися певною діяльністю на строк до трьох років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок