<

Сільгосппідприємствам Волині загрожує банкрутство через зміни до Податкового кодексу?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 16.03.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Постійна комісія Волиньради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин ухвалила звернення до Президента України, Кабміну та голови ВР України щодо змін до Податкового кодексу. 

Йдеться про те, що Законом України від 28.12.2014 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» внесено зміни, згідно з якими сільськогосподарські виробники, які належали до платників фіксованого сільськогосподарського податку віднесені до платників єдиного податку четвертої групи спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. Главу 2 Податкового кодексу «Фіксований сільськогосподарський податок» виключено. Разом із тим, Законом України від 26.06.1997 року «Про збір на обов’язкове пенсійне страхування» для платників фіксованого сільськогосподарського податку була передбачена пільга з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. Зважаючи на зміни до Податкового кодексу Територіальними органами Пенсійного фонду України направлено листи сільгоспвиробникам (тепер платникам єдиного податку четвертої групи) щодо відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій. Повідомляє Волинська правда.

Отож, як йдеться у зверненні, сільськогосподарські виробники перебувають у складному фінансовому стані і не зможуть не лише відшкодовувати пільгові пенсії, але і закупити, зважаючи на диспаритет цін, в необхідних обсягах матеріально-технічні ресурси для подальшого ведення агровиробництва. Останні зміни до Податкового кодексу будуть ще одним поштовхом для банкрутство ряду сільгосппідприємств, особливо зони Полісся.

Зважаючи на те, що аграрний сектор є пріоритетною галуззю у розвитку економіки області, який забезпечує продовольчу безпеку Держави, доцільно, як йдеться у зверненні, відшкодування витрат на виплату та доставку пенсії, призначеної на пільгових умовах працівникам галузі здійснювати за рахунок коштів Державного бюджету.

Члени комісії також внесли до тексту звернення і прохання щодо зміни методики грошово-нормативної оцінки земель під господарськими дворами, які оцінюються як комерційні структури. «Якщо платити ці кошти, то нам лишиться просто згорнути виробництво», – зауважили присутні на засіданні комісії керівники фермерських господарств.




коментарів: 2
  1. Суспільство хворих?Невже можна з бухти барахти нищити підприємства де працевлаштовані члени багатодітних сімей,-особливо на поліссі.Кретини наведіть порядок з янтарем.!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер