<

Січневий локдаун в Україні: повідомили, як це вплине на навчання школярів і студентів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:14 | 11.12.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Щоб обмежити розповсюдження коронавірусу, уряд заборонив відвідування всіх закладів освіти, окрім дитячих садків, від 8-го до 24-го січня. Саме у цей період в країні буде посилення карантину або, як це назвали у Кабміні, «зимові канікули».

Як це вплине на школярів та чи будуть у них додаткові канікули, розповіли у ТСН.

Як локдаун вплине на студентів і школярів – це запитання, яке залишилося відкритим після офіційного запровадження в Україні жорсткого карантину у січні.  

Чи означає це додаткові канікули для школярів, “Сніданок” запитав у міністерства освіти.

“Це означає, що буде або дистанційне навчання, або використання школами елементів дистанційного навчання. І міністерство саме це рекомендує”, – пояснив начальник шкільної освіти МОН Юрій Кононенко

Водночас освітнім закладам надається право самостійно оголосити канікули. Ще до початку навчального року МОН рекомендувало розпочати зимовий відпочинок школярам від 25-го грудня до 10-го січня. Тепер через локдаун, кожна школа ці дати може змінити.

“Законодавством встановлено, що все це вирішує заклад. Він може прислуховуватися, наприклад, до порад органів місцевого самоврядування. Це пов’язано і з опалювальним процесом, але впринципі вирішує сам заклад.

Наприклад, у Києві будуть по-різному вирішувати це: хтось буде оголошувати, хтось не буде оголошувати канікули. Так само це може бути і в різних регіонах”, – каже чиновник.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок