<

Швидка відмовилася їхати: хворий на COVID-19 лучанин добирався в лікарню на таксі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:07 | 19.12.2020 / Новини / , , /
Перегляди
7
/ 1 коментар

17-го грудня лучанин з коронавірусом змушений був сам на таксі добиратися до лікарні. Швидка не захотіла за ним приїздити, бо чергова телефоном не почула в нього задишки.

Про це повідомляє Конкурент.

Анатолій Доброчинський вже тривалий час лікував удома запалення легень. Дистанційно консультувався із сімейним лікарем. З початку тижня його стан суттєво погіршився, і лікар порадив викликати швидку.

“Сьогодні вночі чергова швидкої медичної допомоги під номером 22 (так вона назвалась, коли я спитав ПІБ) відмовилася приїжджати до мене на виклик (температура 38,6, запалення легень), аргументуючи це тим, що ця температура не висока, і що в розмові зі мною по телефону вона не почула задишки. Потім вже з температурою 39 я сам поїхав в інфекційну, де мені відібрали тести на ковід і поклали на стаціонар”, – написав у соцмережах обурений чоловік.

Анатолій пояснив, що викликати швидку йому сказав сімейний лікар.

“Я в шоці був з тої чергової. Звертався на гарячу лінію ЦГЗ місцевого, щоб залишити скаргу. В інфекційній при огляді мені сказали, що по симптомах у мене запалення, спричинене COVID-19, та поклали в лікарню”, – каже чоловік.

У луцькому центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф кажуть, що ситуацію перевірили. Прослухавши запис розмови, з’ясували, що пацієнт два тижні перебував на амбулаторному лікуванні.

Направлення на ПЛР-тест йому мав дати сімейний лікар. А чергова, яка розмовляла з Анатолієм, діяла згідно з інструкцією. Вона не побачила достатніх причин для того, аби відправити до хворого бригаду швидкої допомоги.




один коментар
  1. Для чого тоді звонити було? А ясно … в нас на телефоні сидять екстрасенси – медсестра по голосу ставить діагнози. Що можна сказати тільки ха ха ха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер