<

«Шукав шляхи реалізації свого права»: хлопець, якого затримали правоохоронці в київському Гідропарку, розповів, чому пішов на це

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:05 | 8.04.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Студент Київського національного економічного університету Валентин Бур’янов, який 6-го квітня намагався уплав потрапити на спортмайданчик у столичному Гідропарку після того, як його не пропустили туди правоохоронці, розповів чому пішов на такий крок.

Про це інформує Громадське.

«Постанова Кабміну не має вищої сили, аніж Конституція. Ця постанова (про посилення обмежень на час карантину, — ред.) є злочинною від моменту свого створення. Я хочу користуватися цим правом (на вільне пересування, яке прописане у Конституції — ред), Я хотів пройти законним шляхом, але злочинці, тобто поліція, мене не пустили, тож я шукав шляхи для здійснення свого конституційного права», — наполягає Валентин.

«У мене не було ніяких ілюзій. Я бачу, що деякі люди вірять, начебто я думав, що перепливу і піду далі там качатися. Звичайно, що ні. Це було показово, щоб показати, що ніхто ніколи не буде відбирати мої невід’ємні права, що даровані мені від народження», — пояснив він.

7-го квітня суд мав вирішити, чи штрафувати Валентина за порушення карантинних обмежень, однак засідання перенесли на 15-те квітня. Захисник Валентина переконаний у правоті свого підзахисного.

«Люди, крім боротьби з карантином, ще із владою борються. Мають бути обмеження, але розумні, а не те, що давайте все заборонимо!» — каже адвокат.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа