<

Шукають волинянина, який спалив машину і втік в АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:30 | 13.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
93
/ Коментарі відсутні
12637871

Досі триває суд над одним із паліїв автівки Володимир-Волинського бізнесмена Сергія Ковальчука. 

Взимку 2013-го року троє осіб у масках облили займистою речовиною та підпалили капот джипа марки «Тойота Секвойя», якою їздив генеральний директор корпорації «УКР-Петроль» Сергій Ковальчук, – повідомляє ТРК Аверс.

Тоді довести справу до кінця спритникам перешкодила охорона будинку. Однак затримати хлопців на місці не вдалося. Невдовзі осіб все ж таки вирахували та взялися судити. Одному з ним присудили 6 років позбавлення волі.

Підпал автомобіля бізнесмена з Володимира-Волинського Сергія Ковальчука – замовили. Про це невдовзі після інциденту повідомили в обласній прокуратурі. Замовник за підпал щедро заплатив, розмір винагороди становив 50 тисяч доларів. Чоловік, який пристав на пропозицію сам вчиняти злочин не став, він найняв ще трьох виконавців, яким заплатив 3 тисячі доларів. Імена виконавців підпалу невдовзі встановили правоохоронці. Всіх, крім самого замовника, тому про мотиви підпалу так і не дізналися.

«Виконавці про дійсні наміри обізнанні не були, вони фактично йшли на вчинення цього злочину за винагороду», – розповів начальник відділу прокуратури Волинської області Вадим Приймачок

Усіх чотирьох зловмисників притягнули до кримінальної відповідальності. Одному з паліїв, спортсмену та екс-міліціонеру присудили 6 років позбавлення волі. Винуватець у скоєному зізнався та відшкодував потерпілому суму збитків, які нанесли іномарці – 400 тисяч гривень, а тому з вироком Володимир-Волинського міського суду чоловік не погоджується.

«Ми вважаємо, що вирок суду, яким передбачено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з такими наслідками, коли відшкодовано повністю завдана шкода – є надто суворим. В зв’язку з цим ми подали Апеляцію», – зазначив адвокат підсудного.

Та розгляд справи в Апеляційному порядку втретє не відбувся. Сам палій, за словами адвоката, зараз знаходиться в зоні Антитерористичної операції в складі батальйону «Азов», тож на слухання з’явитися не зміг і надіслав лист у якому просить перенести розгляд апеляції. Суд зобов’язав надати документи, які б підтверджували перебування підсудного на Сході, тож справу перенесли.

Додзвонитися до постраждалого в справі Сергія Ковальчука журналісти намагалися впродовж усього дня, однак зробити це так і не вдалося. Натомість адвокат підсудного переконаний: 6 років за підпал авто – це забагато. Каже: його підзахисний став просто мішенню в руках впливових людей: «Як судова практика показує, то за схожі злочини в Україні майже немає реальних позбавлень волі за злочини по підпалу, а в нашому випадку, якщо відбулося стовідсоткове відшкодування вартості цього майна, плюс інвалідність також він є видатним спортсменом і в міліції працював. За таких обставин ми вважаємо, що така міра покарання є занадто сувора».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа