<

Штучний інтелект вперше в історії винайшов ліки для людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:36 | 1.02.2020 / Новини / , /
Перегляди
90
/ коментарі 3

Британський стартап Exscientia та японська фармацевтична компанія Sumitomo Dainippon Pharma вперше в історії медицини за допомогою штучного інтелекту створили ліки – на це в них пішов лише рік.

Про це повідомляє BBC, – передає Hromadske.

Отримані ліки – молекулу під назвою DSP-1181 – незабаром відправлять на клінічні випробування. Вони призначені для лікування обсесивно-компульсивного розладу.

На створення молекули пішло лише 12 місяців – це в п’ять разів швидше, ніж зазвичай витрачають медики для розробки нових ліків.

Керівник Exscientia Ендрю Гопкінс у коментарі BBC назвав знахідку “ключовою віхою в галузі розробки ліків”.

“Ми знаємо, як штучний інтелект застосовується для діагностики пацієнтів та аналізу даних та сканування пацієнтів, але це (розробка молекули – ред.) – безпосереднє використання штучного інтелекту для створення нових ліків”, – додав Гопкінс.

Молекулу DSP-1181 створили шляхом алгоритмічного перебору різних комбінацій сполук, які штучний інтелект аналізував на основі величезної бази даних. Її клінічні випробування вже почали в Японії і в разі успіху поширять і на інші країни.

Нині Exscientia вже працює над ліками від раку й серцево-судинних хвороб і планує розробити перший їхній прототип за допомогою штучного інтелекту до кінця 2020 року.




коментарів: 3
  1. Це ще не ліки, шановні журналісти, адже не пройдені клінічні дослідження! Вчіться!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа