<

Штрафи для «євробляхерів» відтермінують ще на три місяці та розроблять нові правила розмитнення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:26 | 21.08.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

За час відтермінування штрафів спеціально створена робоча група розробить новий законопроект, покликаний врегулювати порядок і чіткі і прозорі правила розмитнення автомобілів на єврономерах. 

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк на своїй сторінці в мережі фейсбук за підсумками наради в міністерстві, присвяченої вирішенню питання розмитнення автомобілів на єврономерах, – передає Уніан.

«З 22 серпня настає адміністративна відповідальність водіїв і власників автомобілів на іноземній реєстрації за їх використання з порушенням митного режиму. Президентом України ініційовано відтермінування введення штрафних санкцій на три місяці, і вже найближчим часом цей невідкладний законопроект буде схвалено», – написав Лавренюк.

Він додав, що даний законопроект знайшов підтримку у всіх зацікавлених органів виконавчої влади й громадськості.

Також Лавренюк наголосив, що за результатами наради за участю заступника голови Офісу президента Руслана Рябошапки, голови Митної служби Максима Нефьодова і народного депутата від партії «Слуга народу» Владислава Криклія, було ухвалено рішення створити робочу групу, яка за час відтермінування штрафів розробить новий законопроект, покликаний врегулювати порядок і чіткі й прозорі правила розмитнення автомобілів на єврономерах.

Робочу групу очолить Криклій.

«Алгоритм такий: 1) відтермінування, 2) новий закон з чіткими і прозорими правилами розмитнення (можливо навіть фіксовані ставки для вживаних авто) і після цього жодних поблажок», – додав заступник міністра інфраструктури.

Як повідомляли раніше, Верховна Рада відтермінувала до 22 серпня цього року введення в дію норм про посилення адміністративної відповідальності за перевищення терміну перебування в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Однак 18 серпня в партії «Слуга народу» заявили про ініційоване президентом України Володимиром Зеленським відтермінування початку застосування штрафних санкцій за несвоєчасне розмитнення автомобілів на єврономерах.

До цього з 23 лютого в Україні діяв загальний режим розмитнення автомобілів на єврономерах за повною ставкою акцизного податку, і вже з 24 травня передбачалося, що автовласники сплачуватимуть штрафи, мета яких – припинення використання даних автомобілів на території України.

Митниці Державної фіскальної служби в період дії 50% знижки на акцизний податок під час митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, з 25 листопада 2018 року по 22 лютого 2019 року включно, оформили за цими пільговими умовами понад 218 тисяч авто. Загалом за вказаний період в бюджет було сплачено 13,5 млрд грн митних платежів.




один коментар
  1. Шо за мильний пузирь? Кого вони штрафувати зiбрались? Всi вже давно розмитнили своi машини,- по «драконiвським тарифам». Качають бабки з розтаможки, а люди машин хочуть нормальних i мусять платити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок