<

Штайнмаєр заявляє про прогрес у подоланні конфлікту на Донбасі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:38 | 20.09.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За словами глави німецького МЗС, припинення вогню на Сході України привело до заспокоєння ситуації.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вбачає прогрес у подоланні кризи на Сході України. “Ми домовилися щодо угоди про відведення важких і легших озброєнь, яка ще не підписана і зараз готується до підписання. Метою є (підписання угоди. – Ред) 22 вересня”, – заявив глава німецького МЗС у суботу, 19 вересня, у Магдебурзі, повідомляє агентство dpa.
Політик наголосив, що зараз на Донбасі нарешті досягнуте цілковите припинення вогню. “Уперше за багато місяців ми маємо режим припинення вогню на Сході України, який призвів до помітного заспокоєння ситуації. Утім, це не означає, що все стало простіше, особливо в питанні, як рухатися далі”, – наголосив Штайнмаєр. Зокрема, додав він, складним залишається питання проведення місцевих виборів в Україні, – пише Корреспондент.

ОБСЄ отримала Премію кайзера Отто

У Магдебурзі Штайнмаєр взяв участь у церемонії врученні Премії кайзера Отто, яку цього року отримала Організація з безпеки і співробітництва у Європі (ОБСЄ), зазначається у повідомленні dpa “Ми не просунулися б так далеко в тому, що стосується України, без ОБСЄ”, – наголосив міністр закордонних справ Німеччини. На врученні премії були присутні чинний голова ОБСЄ Івіца Дачич, попередній очільник організації Дідьє Буркгальтер та глава МЗС Німеччини, яка в 2016 році головуватиме в ОБСЄ, йдеться у повідомленні агенції epd.

Премія кайзера Отто вручається раз на два роки, починаючи з 2005 року. Уперше її отримав колишній федеральний президент Німеччини Ріхард фон Вайцзеккер.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер