<

Шокуюче зізнання: кілер з Полтавщини розповів, як готував вбивство екс-дружини замовника

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:07 | 1.09.2018 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Вінничанин 45-річний Юрій Плахотнюк готував вбивство дружини рік одразу після розлучення. Хотів виховувати спільну доньку сам.

21-го серпня 32-річну Віталіну Плахотнюк впритул застрелив кілер з пістолета Макарова з глушником. Убивство замовив її колишній чоловік 45-річний Юрій Плахотнюк через інтернет. Сиротою залишилась 6-річна дівчинка Варвара. її опікунами тепер стануть рідні загиблої.

У травні чоловік знайшов потенційного 22-річного кілера з Полтавщини за оголошенням “Исполню любую работу на территории Украины анонимно”.

“Коли 30-го серпня затримали кілера, він усе й розповів. Замовник досі мовчить і не зізнається у скоєному. Кілер каже, що за роботу мав заплатити $3 тисяч. Тисячу вже отримав на картку, решту – після виконання”, – говорить керівник Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос.

Спочатку планували жінку зарізати ножем. Але екс-чоловік захотів застрелити.

“Він знався на зброї. Цікавився чорною археологією. Саме він і знайшов пістолет Макарова та патрони. Окремо купив глушник. Зброю передав кілеру за годину до вбивства. Коли спитали, що він робив у тому місці, то відповів, що підкачував колесо. Слідчі перевірили, насос був зламаний. Це було чергова його брехня”, – розповідає поліцейський.

Чоловіка Віталіни Плахотнюк затримали одразу. Після допитів рідних, колег, знайомих, сумнівів не було, що він має причетність до вбивства.

“Він всіляко перечив, що причетний до вбивства. Мовляв, не міг такого зробити. Бо любить дружину та доньку і не здатний на таке”, – каже Педос. – Провели обшук в його будинку. Вилучили комп’ютерну техніку. Знайшли цікаві записи у гугл-пошуковику інтернет-мережі. Він цікавився “ищу килера”,”как скрыть следы преступления”, “как замолить грех убийства”. Якщо людина дає такий запит в мережі інтернет вона 100-відсотково готувалася до злочину. Сумніву у нас не було”.

Кілера затримали у місті Костянтинівка Донеччини. Мав перетнути кордон і виїхати в ДНР.

“Він довго не перечив. Він одразу вказав, де викинув зброю. у нього вилучили кілька телефонів. знайшли готель, де він мешкав. там він залишив футболку та штани. Саме в них він і скоїв вбивство. Його ж зафіксували камери відеоспостереження. Одна жінка бачила як він спокійно уходив після вбивства. Вбивця виконав два постріли в спину та один контрольний у шию. Розвернувся і пішов. Під рукою тримав пістолет і сумку жінки. згодом її викинув за 200 метрів”, – додає поліцейський.

Обох чоловіків можуть засудити до довічного ув’язнення. У Юрія Плахотнюка є ще дорослий син від першого шлюбу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер