<

Що таке аварійні відключення, та чому їх неможливо спрогнозувати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:26 | 25.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
1008
/ Коментарі відсутні

Графік аварійних відключень (ГАВ) виконують протягом 15 хв від моменту отримання розпорядження диспетчера НЕК «Укренерго».

Порядок застосування черг, місце відключення та його тривалість визначається за розпорядженням та у повній координації з диспетчером Західного регіону, – йдеться у телеграм-каналі голови Волинської ОВА Юрія Погуляйка.

Графік аварійних відключень – це не графік із датою і переліком населених пунктів, це перелік ліній електропередач, які підпадають під негайне відключення у разі отримання відповідного розпорядження.

Ці графіки застосовують, коли є дефіцит обсягів виробництва електроенергії і потрібно швидко знизити навантаження на об’єднану енергосистему України за допомогою відключення ліній електропередачі. Їхнє відключення відбувається залежно від величини недостатніх потужностей.

Ці заходи дають можливість уникнути хаотичного, некерованого відключення великої кількості споживачів та недопущення виникнення системної аварії. Графік відключень електроенергії надати неможливо, оскільки відключення є не плановими, а аварійними.

Інформація про причини застосування зазначеного заходу, його початок, закінчення та інші відомості, що можуть створити уявлення про потенціал енергетичних об‘єктів, є інформацією із обмеженим доступом у період воєнного стану.

Щоб зменшити кількість та тривалість вимушених аварійних відключень закликаємо волинян з 7:00 до 23:00 самостійно мінімалізувати використання енерговитратних приладів.

Нагадаємо, 25 жовтня на Волині застосують графіки аварійного відключення світла для населення




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер