<

Ще 15 років тюрми: Навальному оголосили обвинувачення у справі про екстремізм

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:46 | 2.06.2022 / Новини / , /
Перегляди
158
/ 1 коментар

Проти російського так званого «опозиційного політика» Олексія Навального порушили ще одну кримінальну справу. Цього разу його звинувачують, зокрема, в екстремізмі.

Зазначається, що за цим кримінальним провадженням йому загрожує до 15 років за ґратами, додатково до вже присуджених раніше 9 років колонії суворого режиму. Про це повідомили російські ЗМІ й сам Олексій Навальний на своїй сторінці у фейсбуці, пише 24 канал.

У новій кримінальній справі Олексія Навального звинувачують у таких злочинах:

  • створення екстремістської групи;
  • розпалювання ненависті;
  • заклики до неузгоджених мітингів.

«Не знаю, може Путін не ненавидить мене, а таємно обожнює? Тому хоче, щоб я, прямо як він, був захований у підземному бункері, під охороною надійних людей.

Як інакше пояснити, що ще й 8 днів не минуло, відколи почав діяти вирок, за яким мені дали 9 років колонії суворого режиму? Й сьогодні ось знову слідчий пристрибав й офіційно оголосив мені звинувачення за новою справою», – відреагував на відкрите проти нього чергове кримінальне провадження Навальний.

22-го березня 2022 року Лефортовський суд Москви виніс вирок у справі проти Олексія Навального за звинуваченням у «особливо великому шахрайстві» та «неповазі до правосуддя». Російський політик отримав 9 років колонії суворого режиму та штраф у розмірі 1,2 мільйона рублів.

До слова, за фабулою цієї справи, Навальний створив організовану групу спільно з наближеними особами – Леонідом Волковим, Романом Рубановим, яка збирала у необмеженого кола осіб кошти на діяльність низки його організацій.

Йдеться, зокрема про «Фонд боротьби з корупцією», «Фонд захисту прав громадян» та «Штаб Навального», створені російським так званим «опозиційним політиком», які у Росії було визнано екстремістськими організаціями та заборонено їхню діяльність.

Попри тиражування тези про «опозиційність» Олексія Навального і його переслідування Кремлем, політик підтримує анексію Криму росією й не вважає Україну геополітичним суб’єктом.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа