<

Що відомо про голову митної служби Максима Нефьодова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:20 | 5.07.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Кабінет міністрів призначив Максима Нефьодова на цю посаду після перемоги у фінальному етапі конкурсу на посаду керівника нової Державної митної служби. До цього він був першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі.

Таке рішення ухвалили під час засідання уряду 5 липня. Службу, главою якої став Нефьодов, створять на базі Державної фіскальної служби, – повідомляє 24-тий канал.

«Сьогодні конкурс розблокований, завершений, оголошений переможець. Максим Нефьодов – сьогодні ти отримаєш білет на війну з тіньовиками. І так, як я свого часу підтримував ProZorro, дерегуляцію, я так само буду підтримувати твою діяльність на митниці. Потрібен результат: білий бізнес має працювати швидко, а всі схеми мають бути ліквідовані на системному рівні. І переконаний, ми можемо зробити це разом», – звернувся до Нефьодова під час засідання Кабміну прем’єр Володимир Гройсман.

Саме Максим Нефьодов 25 червня переміг у фіналі конкурсу на голову Державної митної служби. Разом з ним у завершальному етапі відбору брали участь  Євген Гармаш і Андрій Саварець.

Вони представили членам комісії свою програму розвитку Митної служби у вигляді презентації, а потім кожен із претендентів відповідав на запитання представників бізнесу, народних депутатів, експертів та членів комісії.

За результатами оцінювання конкурсна комісія рекомендувала Кабінету міністрів призначити на цю посаду саме Нефьодова. 

«Мінфін покладає на нового очільника митниці амбітні завдання – створити в Україні митницю європейського зразка», – наголосили у відомстві.

Також у Мінфіні додали, що створення ефективної, прозорої та вільної від корупції митної служби є головною вимогою від чесного бізнесу та ключовою умовою для прискорення економічного зростання України.

Що відомо про Максима Нефьодова? 

Був першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України. У міністерстві він відповідав за реформу публічних закупівель, у тому числі впровадження електронних тендерів в рамках проекту ProZorro.

До призначення в уряд був директором українського офісу фонду прямих інвестицій Icon Private Equity.

Також Нефьодов є керівником громадської організації “Центр розвитку цифрової економіки”.




коментарів: 2
  1. Не знаю шо там кому відомо, але думається мені, шо земельку в якомусь файному районі він скоро прикупляти почне.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок