<

Що робить “Айдар” на Ягодинській митниці. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:44 | 29.09.2014 / Новини / , /
Перегляди
1
/ 1 коментар
2222w

Позашляховик із наклейкою «Айдар» стоїть біля Ягодинської митниці.

Як пояснили чоловіки у військовій формі, вони вирішили охороняти порядок на прикордонній території, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Так, 26-го вересня 2014-го року  стало відомо, що біля Ягодинської митниці «чергує» авто з чоловіками у військовій формі, які начебто з добровольчого батальйону «Айдар».

Прибувши на місце, таки дійсно, поряд із митним постом стояв позашляховик із наклейкою на дверях «Айдар».

Як пояснюють чоловіки – вони стежать за порядком.

«Ми тут вже четвертий день стоїмо і потім з іншими поміняємося. Ми, разом з даішниками, перевіряємо буси, чи не везуть вони контрабанду. Поки тут стоїмо, то жодного порушення не зафіксували, усе спокійно. Будемо ще тут стояти доти, доки не настане порядок в країні», – розповідає Станіслав, який представився айдарівцем.

У нього було й посвідчення, в якому зазначалося, що чоловік – учасник громадського формування «Самооборона Волині». В документі вказано, що він має право брати участь у забезпеченні охорони громадського порядку, вживати, спільно з працівниками міліції, заходів до припинення адміністративних правопорушень і злочинів.

Після спілкування з журналістами, айдарівці почали активно ходити за міліціонерами і заглядати в автівки, які зупиняли правоохоронці.

З цього приводу інспектор ППС ДАІ Олександр Папежук сказав, що таки дійсно громадські активісти з ними патрулюють тут на місці, але чоловік був не балакучим й про деталі не захотів розповідати.

Репортер спробував поспілкуватися з митниками, але наштовхнувся на супротив. На пункті пропуску журналісту не дозволили фотографувати й провели в кабінет до заступника начальника Ягодинської митниці Василя Ватаманюка.

«Чого ви мене записуєте на диктофон? Мене не можна фотографувати, я Вам забороняю. Треба дозвіл начальника, щоб тут фотографувати, їдьте до нього, я йому дзвонити не буду (ред. щодо дозволу фотографувати)», – сказав Ватаманюк.

Так, домовитися про спокійну роботу з митниками не вдалося, втім, варто зауважити, що допоки журналіст пробував отримати дозвіл, то так звані айдарівці уже не ходили за даішниками і не перевіряли автівки, які в’їжджають із-за кордону.

«Зараз немає жодних розпоряджень щодо спільного патрулювання з громадськими активістами чи добровольцями-айдарівцями. Можливо є якісь усні домовленості, але письмового наказу про системну спільну роботу немає. Втім, у майбутньому, такі спільні патрулювання можливі, якщо буде така потреба і прохання», – коментує речниця волинського УДАІ Інга Коваль.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер