<

Зі Світязю хотіли вивезти 85 мішків унікальних водоростей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:04 | 18.07.2020 / Шацьк / /
Перегляди
22
/ коментарі 4

У Шацькому районі відкрили провадження через те, що 2-го липня цього року зупинили вантажний бус, у якому виявили 85 мішків унікальних водоростей – кладофори.

Про це йдеться в ухвалі Шацького районного суду від 15-го липня, – пише Волиньпост.

Інформують, що пізно увечері 2-го липня у Любомлі на вулиці Володимирській поліція зупинила вантажний автомобіль Mercedes-benz Sprinter, у фургоні якого виявили 85 мішків з водоростями, які були ще вологими.

Правоохоронці розцінюють цей факт як знищення об`єктів природно-заповідного фонду Шацького НПП загальнонебезпечним способом, що спричинило тяжкі наслідки.

Мішки з кладофорою поліція вилучила як речовий доказ. Утім, слідчий подав до суду клопотання про дозвіл на реалізацію кладофори шляхом її повернення в озеро Світязь, за винятком одного мішка, який просили залишити у поліції для проведення експертизи. Слідчий аргументував це тим, що зберігання вилученої кладофори у неприродному середовищі призведе до її загибелі.

Суд задовольнив клопотання, тож 84 мішки унікальних водоростей повернули у Світязь.

Зауважимо, що кладофора є чудовим природнім фільтром та збагачує воду киснем. В Україні вона є лише на кількох озерах, одне з яких – Світязь. Європейці її закуповують для очищення води і підтримання мікрофлори акваріумів, ставків та навіть цілих озер.




коментарів: 4
  1. Вони хотіли очистити наш Світязь від непотрібу!де ж той «зелений світ»?і йожиків невідать…

  2. Згадується мені, як колись також транспортом німецького виробництва, з нашої Неньки-країни вороги вивозили чорнозем.
    А тепер запроданці розтеребенюють шо можуть…

  3. Везуть все,що можна вивезти.При такій владі це не дивно.І немає ніякого патріотизму.Сьогодні він заробляє під ВР,а завтра везе за кордон бурштин або щось інше.Псевдопатріоти та псевдонаціоналісти.

  4. Страшно, що це роблять не якісь німці, а “свої”. Що ви ще не розпродали запроданці???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа