<

Зафіксували рекордне підняття рівня води на озері Світязь: туристичному сезону бути

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:56 | 19.06.2020 / Шацьк / /
Перегляди
59
/ коментарів 5

У минулі вихідні на озері Світязь зафіксували рекордний рівень підняття води – аж на чотири сантиметри. Це найбільше підняття рівня води цьогоріч.

Що нині відбувається на Світязі, чи заповнилася водою раніше осушена прибережна частина озера і чи є вже на пляжі Світязю відпочивальники – у сюжеті Аверс, – передають Волинські Новини.

Щодня о 8-ій ранку технік-метеоролог вимірює рівень і температуру води в озері Світязь. Начальник світязької метеорологічної станції Руслана Вільнер зауважує: дощі, які останніми днями пройшли районом, дали свій результат. Відтак на озері Світязь рівень води значно піднявся й у вихідні сягав 110 сантиметрів.

Озеро Світязь – карстового походження, тому його наповнення і рівень води приблизно на 80% залежить від опадів. До слова, у квітні рівень води в озері був на відмітці 100 сантиметрів.

Та навіть якщо нині неозброєним оком поглянути на Світязь, то ситуація з рівнем води вже виглядає більш оптимістично, ніж це було раніше. Не покрита водою фактично лише прибережна коса, а це цілком природно.

Та й туристичному сезону на Світязі, схоже, таки бути. Відпочивальників тут нині уже чимало, особливо у вихідні. Дорослі і діти купаються, засмагають. Щоправда, захисними масками не користуються.

Поки що Кабінет Міністрів офіційно не дозволяв відкривати пляжі. Хоча ще 18 травня головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомляв, що в Україні пляжний сезон таки дозволять відкрити, однак коли – не уточнив.

Окрім того, Міністерство охорони здоров’я оприлюднило рекомендації щодо відвідування пляжів у разі їхнього відкриття. МОЗ не рекомендує відвідувати пляжі людям віком понад 60 років, а також особам із хронічними захворюваннями. Також у профільному міністерстві наголосили, що у разі відкриття пляжів треба буде дотримуватися дистанції – 2 метри один від одного. А ще необхідно дотримуватися правил особистої гігієни та носити маски.

Голова Шацької районної ради Сергій Карпук в контексті відкриття туристичного і пляжного сезону зазначає, що наразі район знаходиться у невизначеному стані, оскільки офіційно пляжі і санаторії відкривати поки не дозволили. Хоча район майже готовий до відкриття. Одне слово, чекають рішень від уряду і обласної адміністрації.

Сергій Карпук розповів, що нині всі санаторії готуються до старту сезону. Щойно уряд дасть добро – будуть приймати відвідувачів з дотриманням всіх протиепідемічних заходів. А санаторіїв різного типу у Шацьку близько трьох сотень.




коментарів: 5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер