<

Як Світязька школа провела день цивільної оборони

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:16 | 11.05.2015 / Шацьк /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Наприкінці минулого тижня біля ЗОШ І-ІІІ ст. с. Світязь чергували пожежники, які готові були в будь-який момент надати допомогу постраждалим. Про тривогу сповістив учням та вчителям пот­рійний дзвінок. Щоб евакуюватися з навчального закладу, діти і дорослі мали лічені хвилини часу…

Утім, хвилюватися не варто, бо тривога була навчальною, а в школі відбувався традиційний у цю пору день цивільної оборони. В контексті неспокійних подій, які відбуваються в Україні, до цього заходу поставилися серйозно і учні, і вчителі. Протягом дня пов­торили правила поведінки під час надзвичайних ситуацій, закріпили навички надання допомоги постраждалим, поглибили почуття від­по­відальності за оточуючих, – пише Шацький край

Розпочався день цивільної оборони з відкритого уроку на тему охорони праці, який організували і провели учитель основ здоров’я Олександр Оксентюк та начальник штабу цивільної оборони школи Ніна Озімок. Далі після сигналу тривоги відбулася поспішна (за 6 хв.) евакуація дітей. Оперативно спрацювала ланка роз­відки (Світлана Приступа, Наталія Озімок, Тетяна Мелюх) під ке­рівництвом Лариси Бобилевої, а також рятувальники (командир Андрій Гінайло): Тетяна Пономаренко, Ганна Редько, Людмила Сакура, Тарас Черняков. «Постраждалим» швидко й професійно була надана невідкладна допомога групою юних медиків (Юлією Стаднік, Мар’яною Плейтух, Богданою Бобилевою) на чолі з Оленою Федун.

Присутні на заході працівники пожежної охорони продемон­стру­вали учням, як слід користуватися первинними засобами гасіння пожежі, зокрема ручним вогнегасником. Андрій Цвид, головний інспектор Шацького районного сектору управління ДСНС України у Волинській області, озвучив правила пожежної безпеки в побуті. Найбільше дітям сподобалося показове гасіння вогнища пожеж­ни­ком. А завершився день цивільної оборони в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Сві­тязь подоланням смуги перешкод учнями 8-11 класів.

Звісно, діти подібні заходи сприймають як розвагу. Проте в за­кутках їхньої пам’яті щороку відкладається все більше інформації про те, як правильно діяти в умовах надзвичайної ситуації, як са­мо­організуватися, не розгубитися, не втратити віри в свої сили і допомогти тим, хто цього потребує. Такі цінні уроки вже от рік, як стали в Україні особливо актуальними.

6bf73d113a5a3ec4ef12af9ed847d91f




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа