<

Всесвітній фонд природи (WWF) організував навчальний семінар у Шацькому районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:33 | 27.11.2014 / Шацьк / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Всесвітній фонд природи (WWF) в Україні спільно з відділом Міжнародних програм Федеральної служби лісів США та громадської організації «ФОРЗА» організовують проведення навчальних семінарів в Україні. Один з них пройшов у Шацькому районі.

Завдяки позитивному досвіду від проведення попередніх тренінгів у Карпатському регіоні, які були направлені на сталий розвиток місцевих громад та лісового господарства, а особливо на питання рекреації та залучення волонтерів, Лісова Служба США вирішила продовжити співпрацю з лісівниками інших регіонів України. Підтримуючи сталий розвиток лісового господарства в Україні WWF в Україні долучається до заходу зосереджуючи увагу на підтримці розвитку відповідального лісокористування.

Навчальний семінар з питань рекреації на лісових територіях та співпраці з громадами, громадськістю та зацікавленими сторонами був проведений на базі Шацького лісового коледжу ім..В.В.Сулька для аудиторії волинських лісівників – представників обласного управління лісового та мисливського господарства, державних лісогосподарських підприємств, національних парків та інших зацікавлених осіб. Його проводили: Том Вагнер, керівник лісового відділу Національного заповідника «White Mountain National Forest» із штату Нью Гемпшир, США та Тім Елінг, менеджер рекреаційних програм Національного заповідника «Daniel Boone National Forest» із штату Кентукі, США, а також Шейла Слемп, спеціаліст програм в Україні і Європі відділу міжнародних програм Лісової Служби США. Семінар також включав питання важливості збереження пралісів та виявлення особливо цінних для збереження лісів і їх значення у системі ефективного господарювання. Дану проблему розкривав Роман Волосянчук, експерт з питань лісового господарства Дунайсько-Карпатської програми WWF в Україні.

Учасниками семінару були: голова Шацької районної ради Віннічук С.М., перший заступник начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Шеремета С.А., начальник відділу лісового господарства Бабеляс Б.П., директор Шацького лісового коледжу ім.В.В.Сулька Жмурко І.В., директор Шацького національного природного парку Захарко В.В.,провідні спеціалісти лісогосподарських підприємств Волині.

https://www.proshatsk.com.ua/




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер