<

Волинянка вивела на «чисту воду» телефонного шахрая

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:21 | 11.12.2016 / Шацьк /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Жителька Шацька вивела на «чисту воду» телефонного шахрая, який намагався виманити у неї гроші.

Як розповіла молода жінка виданню «Район.Шацьк», нещодавно до неї зателефонував невідомий, представившись працівником служби безпеки банку. Діловим голосом повідомив, що її картку Ощадбанку заблоковано. Щоб розблокувати, потрібно назвати своє ім`я, прізвище і по батькові, номер картки та деякі інші персональні дані.

Оскільки картки Ощадбанку шачанка ніколи не мала, то відразу запідозрила щось протизаконне. Утім, ради інтересу вирішила вступити з невідомим у діалог:
«- В мене немає картки цього банку. Дозвольте поцікавитися, звідки ви телефонуєте і де взяли номер мого телефону?
– Громадянко, прошу не порушувати регламенту банку. Це служба безпеки, відповідайте на наші запитання!» – голос став більш суворим.
«- Перш ніж порушувати, я маю бути ознайомлена з цим регламентом.
-Громадянко, ви порушуєте закон!» – жінка зрозуміла, що на неї починають тиснути і залякувати.

Утім, після декількох грізних заготовлених фраз шахрай зрозумів, що цю жінку йому «розвести» не вдасться. Тому різко змінив тон і розчаровано зітхнув, мовляв, усе пропало.
Наостанок шачанка задала питання:
«- Хлопці, я прекрасно розумію, чим ви займаєтеся. Не шкода вам обманутих і обікрадених людей?
– Шкода. А що поробиш?»- почула у відповідь.

Землячка, яка не клюнула на гачок шахрая, хоче застерегти і інших від цього. Як тільки шахраї отримують від потенційної жертви необхідну інформацію, вони негайно її вводять у комп`ютер, на якому встановлена відповідна програма, і гроші миттєво зникають із картки.

Поліція не допоможе викрити зловмисника і грошей жертвам не поверне. Люди мають запам`ятати, що працівники банку ніколи не запитують у клієнта номер його картки по телефону, тому повинні бути обачними і тверезо оцінювати ситуацію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця