<

Відбулось відкриття виставки Євгена Понагайби у Шацькій галареї мистецтв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:32 | 19.05.2015 / Шацьк / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На сучасному етапі Шацький район набуває статусу одного з найвідоміших туристичних регіонів України. Розвиток туристичної інфраструктури та мережі відпочинкових і музейно-культурних осередків стає пріоритетним напрямком діяльності як державних органів влади, так і громадських організацій.

У понеділок, 18-го травня з нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв відбулось відкриття виставки Євгена Понагайби у Шацькій галареї мистецтв, яка розміщена у фойє  Шацького лісового коледжу ім.В.Сулька. Участь у заході взяли голова районної державної адміністрації Ігор Корольчук, голова районної ради Сергій Віннічук, директор лісового коледжу Ігор Жмурко, в.о.начальника відділу культури  райдержадміністрації Оксана Юхимук, директор районного Будинку культури Валентина Ханзерук, вчителі, учні Щацької ЗОШ І-ІІІ ступенів та викладачі, студенти коледжу.

Організаторами заходу стали Генадій Сарапін, голова Волинського обласного відділення Українського Фонду культури та Надія Приймук, голова молодіжної громадської організації «Сучасний формат молоді Шацька».

Учасники акцентували увагу щодо створення у Шацьку історико-краєзнавчого музею. Питання про створення  в Шацьку краєзнавчого музею розглядалось на засіданні сесії Шацької селищної ради, оскільки Шацький район єдиний в області, що не має такого закладу. Зі слів депутата, голови комісії по культурі Валентини Ханзерук,  керівництво фонду культури бачить такий музей у приміщенні старої початкової школи (біля БДЮТ). До того ж, виявилося, що ця споруда, за історичною довідкою Київського науково-дослідного інституту, представляє для краю архітектурну цінність.

Після конструктивного діалогу підсумував захід голова райдержадміністрації Ігор Корольчук, який відзначив, що обов’язково у курортній місцевості має функціонувати історико-краєзнавчий музей. « Це буде своєрідною візиткою рідного краю, його історії, іще більше зацікавить як  туристів, так і місцевих жителів, особливого для підростаючого покоління» – зазначив Ігор Адамович та наголосив, що особисто сприятиме  успішному вирішенню даного питання.

Також присутні дякували директору Ігорю Жимурку, за наданну можливість  проводити виставки картин в лісовому коледжі.

IMG_5408
IMG_5403




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер