<

В селі Шацького району молилися за Героїв Небесної Сотні і випустили голубів миру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:01 | 25.02.2015 / Шацьк / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

20 лютого в Свято-Миколаївському храмі села Пульмо ніде було голці впасти.

Хоч і будній день, проте на службу в обідню пору прийшло немало прихожан: дорослих, дітей, представників місцевого активу на чолі з сільським головою Федором Гловацьким. Церковну тишу і ледь вловиме потріскування свічок порушував лише голос отця Олександра Черевка, настоятеля храму, який зачитував імена героїв Небесної сотні. Прихожани разом із священиком возносили заупокійні молитви до Бога стоячи на колінах, дехто не приховував сліз. Після спільної молитви всі віряни з благословення батюшки скуштували ритуальну страву – коливо, – пише Слово Волині

– На тілі України досі кровоточать рани Майдану. Більше того, на нашу землю прийшла війна, в якій гинуть найкращі сини України.  В цей страшний для держави час Українська Православна Церква молиться за мир, за українських воїнів, незалежно від їхнього віросповідання, а також благословляє ставати зі зброєю на захист Вітчизни. Бо, як сказав Спаситель, немає більшої любові від тієї, як хто душу покладе за друзів своїх, – словами проповіді отець Олександр благословив прихожан молитися і дотримуватися посту у час Великої Чотиридесятниці, аби спільними зусиллями подолати ворога.

Просто у храмі дівчатка-школярки із ЗОШ І-ІІІ ст. с. Пульмо під керівництвом заступника директора з виховної роботи Оксани Занюк декламували поезії про героїв Майдану, живих і полеглих, про біль матерів, сини яких пожертвували власним життям заради ідеалів революції Гідності.

А на церковному подвір’ї на вірян чекав сюрприз. Отець Олександр вклав у руки прихожан птахів миру – голубів. Жодний випущений людьми птах не полетів у небесну вись поодиноко – всі здійнялися дружньою єдиною зграйкою і полинули … на схід. Понесли молитву туди, де точаться бої, де гинуть люди і руйнуються вибухами міста і села.

32429_3
32429_1
32429_2




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця