<

У Шацьку проходили Міжнародні змагання норових собак

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:44 | 8.04.2016 / Шацьк /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Нещодавно у Шацьку проходили Міжнародні змагання норових собак по лисиці та борсуку на «Кубок Полісся» рангу САСТ та САСІТ. Весняний сезон зібрав близько півсотні мисливських собак з України, Сербії та Литви.

Про це інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Із сербами прислала свого чотирилапого спортсмена навіть одна з москвичок. Першого дня тринадцять лисиць змагалися супроти сорока трьох мисливських собак, а три борсуки протистояли двадцяти шести чотирилапим мисливцям. Всього за два дні здійснено сто двадцять дев’ять пусків. «Чотирилапі мисливці» «полювали» у П-подібній норі одного з найкращих норових комплексів України.

Щоб стати абсолютним переможцем, потрібно було у чотирьох поєдинках (два по лисиці і два – по борсуку) набрати найбільшу кількість балів, продемонструвати найкращу індивідуальну майстерність, спритність та час… Головним суддею змагань був рефері національної категорії Анатолій Дементій із м. Гадяч Полтавської області, йому допомагав експерт КСУ Володимир Пустоваров. Хід змагання вже традиційно забезпечували досвідчені волинські нормайстери Андрій Стасюк (с. Лаврів Луцького району) та Ігор Хавелко (смт Іваничі). Організаторами цього захоплюючого мисливського дійства виступили правління ФМСУ та її Волинська обласна організація. Долучився до цього і Міжнародний плідник німецьких мисливських тер’єрів «Чорне узлісся» Ігоря Жмурка.
У Міжнародних змаганнях норових собак по борсуку перемогу здобув ягдтер’єр Pirs ковельчанина Романа Цешинського (вихованець плідника «Голубі озера» Володимира Матросова), срібло виборола Hendi серба Зорана Демітревіча, третє місце дісталося Аяру (власник киянин Олексій Адамський). Серед «лисичників» перше місце було за Харлі Відовіча Йовіци, друге виборов Pirs Романа Цешинського, третє – Hendi Зорана Демітревіча. Другого дня, на жаль, Pirs Романа Цешинського, не зважаючи на успішний виступ, не потрапив у трійку призерів. Господар пса, який сподівався на головний трофей, так розпереживався, що навіть не став чекати закінчення змагань, відбув до Ковеля. Судді Анатолій Дементій і Володимир Пустоваров найкращим у змаганнях по борсуку рангу САСТ назвали Apolo Марка Євдоновіча, срібло завоювала ELA JUNIOR Образа Паніча, третє місце присудили Iskri bojcovoj Джорджа Яніцієвіча. У змаганнях по лисиці перемогу святкував Харлі Відовіча Йовіци, друге місце судді присудили Панті Володимира Барчанина, третє місце виборов Art ІІ Aluminium Ігора Жмурка. А супер-приз – «Кубок Полісся 2016» у затятій боротьбі вирвала Hendi Зорана Демітревіча. Отож цьогоріч «Кубок Полісся» поїхав у Сербію.

…Як завжди, урочисте відкриття відбувалося під звуки мисливських ріжків: «Марш-привітання мисливцям», «Вихід на позицію», «Загонка на звіра», «Загонка на лисицю», «Збір мисливців» нагадали про давні мисливські традиції, а чотири символічні вогняні стовпи на честь богині полювання з хвоєю посередині – про пошанівку звіра…

– На цих змаганнях було дуже сильне суперництво мисливських собак, – зауважив власник плідника «Голубі озера» Володимир Матросов. – Приємно, що мій вихованець, якого придбав і виховує Роман Цешинський, – знову у числі найкращих собак Європи.
Серед учасників Міжнародних змагань побачив багато старих знайомих. Минулий рік для них промайнув у мисливських клопотах, приніс чимало пригод і трофеїв. Усі учасники раді були спілкуванню та цій зустрічі у Шацьку. Сприяла міжнародним змаганням і погода.

DSC_0049




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця