<

У Шацьку обговорювали стан надання медичної допомоги населенню району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:53 | 10.09.2015 / Шацьк /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У понеділок, 7-го вересня під головуванням голови Шацької райдержадміністрації Ігоря Корольчука за участю голови Шацької районної ради Сергія Віннічука, першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Сидорука, в.о.селищного, сільських голів району та окремих начальників відділів, секторів райдержадміністрації відбулась нарада. На порядок денний для розгляду виносилось питання про стан надання медичної допомоги населенню району первинною ланкою охорони здоров‘я «Центру первинної медико-санітарної допомоги ТМО Любомльського і Шацького районів».

Перед присутніми звітувала Тетяна Васенько, головний лікар комунального закладу « Центру первинної медико-санітарної допомоги ТМО Любомльського і Шацького районі». Вона поінформувала, що в Шацькому районі працює три амбулаторії загальної практики сімейної медицини і 23 ФАПи, які надають медико-санітарну допомогу населенню. Кошти виділені на утримання медичних закладів Шацького району на 2015 рік становить 2969,1 тис.грн., з них було заплановано використати 2692,1 тис.грн., і на утримання адміністративного корпусу 277 тис.грн. За 6 місяців 2015 року використано по Шацькому районі 1196,9 тис.грн., по адмінкорпусі 104,5 тис.грн, – повідомляє Шацька РДА.

Голова райдержадміністрації Ігор Корольчук зауважив, що за підсумками попередньої наради було доручено Тетяні Васенько підготувати місячні кошториси в розрізі кожного ФАПУ району, а також забезпечити безкоштовними медикаментами ФАПи до 1 вересня. В результаті чого важко сказати, що поставлене керівниками району завдання повністю виконано. З поданого кошторису щодо використання коштів по Шацькому районі виявилось, що на медикаменти та перев’язувальні матеріали виділено 201 тисяча 600 гривень, з них використано 25 тис.грн., а також виділялась відповідна сума на оплату теплопостачання та електроенергію. В ході обговорення сільські голови задавали безліч питань, на які у керівника комунального закладу відповіді були відсутні. В тому числі йшла мова і про профілактичні щеплення населення, які виконані лише на 12 % в зв’язку з відсутністю вакцини. Також присутніх цікавило питання щодо  аналізу виїздів «швидкої допомоги» в населенні пункти району.

Підводячи підсумки наради Ігор Адамович та Сергій Миколайович наголосили на тому, що первинна ланка охорони здоров’я потребує поліпшення матеріально-технічної бази та  проведення капітальних ремонтів першочергово.

В результаті проведеної наради,  очільником району дав доручення  головному лікарю Центру первинної медико-санітарної допомоги ТМО Любомльського і Шацького районів Тетяні Васенько активізувати  роботу стосовно проведення профілактичних щеплень серед населення, оптимізувати використання коштів виділених на утримання медичних закладів Шацького району та  в порядку контролю доповісти на нараді у голови райдержадміністрації в жовтні місяці 2015 року.

«Районна влада тільки за якісне медичне обслуговування району, так як кожний житель Шацького району має на це повне право, сподіваємось в тісній співпраці медичних працівників  з органами місцевого самоврядування під керівництвом районної державної адміністрації успішно справляться із завданням по наданню якісної медичної допомоги жителям району» –  зазначив голова райдержадміністрації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок