<

У Шацьку готуються до літнього відпочинкового сезону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:42 | 17.05.2021 / Шацьк / , /
Перегляди
42
/ Коментарі відсутні

Відбулася зустріч керівництва Шацької селищної ради з власниками стаціонарних та тимчасових споруд, розміщених по вулиці Жовтнева в селі Світязь щодо питання налагодження співпраці під час літнього відпочинкового сезону.

Про це йдеться на сайті Шацької селищної ради.

Сергій Карпук, Шацький селищний голова, на початку наголосив, що для керівництва громади важливо знайти порозуміння з підприємцями, вислухати їх, ще до початку літа обговорити всі проблемні моменти й намітити спільні шляхи розвитку згаданої території.

З питанням про порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності перед присутніми виступила Марія Вігура, головний архітектор Ковельського району.

Вона ознайомила присутніх зі змінами в законодавстві, розповіла, куди потрібно звертатися, щоб встановити тимчасову споруду, і які документи подавати разом із заявою.

Про порядок утримання елементів доброустрою по вулиці Жовтнева у Світязі інформували Іван Коваль, начальник КП «Будинкоуправління», та Оксана Тимошук, начальник відділу економічного розвитку, інфраструктури та залучення інвестицій. Акцентували на неприпустимості торгівлі на тротуарах, на прибиранні території та вивезенні сміття.

Щодо сплати податків та зборів суб’єктами господарювання, то, зі слів Світлани Сулік, начальниці Шацької державної податкової інспекції Любомльського управління ГУ ДФС у Волинській області, немало осіб, які на території Шацької громади здають в оренду житло для відпочивальників, несумлінно сплачують туристичний збір. Мова йде про місцевих та іногородніх громадян, які не зареєстровані підприємцями.

Зі слів Світлани Сулік, кошти туристичного збору надходять до місцевого бюджету і розподіляються на потреби Шацької громади, тому важливо, щоб підприємці це усвідомили й почали працювати в правовому полі.

На необхідності впровадження сучасних засобів відеоспостереження задля безпеки людей під час літнього відпочинкового сезону наголосив Павло Микитюк, начальник сектору поліцейської діяльності №2 (смт Шацьк) Ковельського районного управління поліції ГУНП у Волинській області.

Його виступ доповнив Богдан Тимошук, секретар селищної ради, який повідомив, що селищна рада придбала для місцевих правоохоронців два реєстратори, два диски для збереження інформації, два телевізори, якісну відеокамеру (на сьогодні вже встановлена) на суму 49 600 грн.

В планах – закупити ще одну камеру, яка на початку селища фіксуватиме номери всіх транспортних засобів, які в’їжджають на територію громади. На даний час у Шацьку вже функціонують 16 відеокамер, які фіксують усі в’їзди та виїзди з селища.

Якісний і безпечний відпочинок на Шацьких озерах керівництво селищної ради організовуватиме у тісній співпраці з бізнесом, представники якого повинні провадити свою діяльність винятково в рамках закону.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер