<

У Шацькому районі пошкодили відремонтовану гідроспоруду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:40 | 16.04.2020 / Шацьк / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

16-го квітня невідомі пошкодили нещодавно відремонтовані шлюзи та випустили всю воду на каналі Копаївської меліоративної системи, що в Шацькому районі, поблизу села Острів’я.

Про це інформує пресслужба Шацької РДА.

Рівень Світязя за останні декілька років знизився. Окрім, погодних умов на рівень озера можна вплинути шляхом регулювання потоків води. Спільними зусиллями Шацької районної ради, регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, Шацької райдержадміністрації, Шацької селищної ради, Ратнівського міжгосподарського управління водного господарства, для порятунку водойми було розроблено алгоритм дій, зокрема ремонти водорегулюючих споруд.

В жовтні-місяці 2019 року спеціалістами Шацької експлуатаційної дільниці Ратнівського МУВГ було проведено поточний ремонт шлюза-регулятора РТ-200х200х2 на магістральному каналі Луківський. Під час ремонту відновлено закладні металеві деталі гідротехнічної споруди, що дають можливість регулювати рівень води в каналі за допомогою шандорних пристроїв. Це запобігає фільтрації води з озера Луки-Перемут, яке знаходиться поблизу каналу та забезпечує підвищення вищих рівнів води в озері.

Як повідомлено, невідомі вирізали шандор, тим самим випустивши всю воду.

“Кому і навіщо знадобився дерев’яний шандор? Як можна просто безсоромно знищити важливу споруду? Спеціалісти «воюють» за наповнення озер, а комусь все одно що відбувається далі свого двору? Окрім того, зневажають чужу працю та наносять суттєві збитки”, – йдеться у повідомленні.

Про цю ситуацію повідомлено в поліцію. в Шацькій РДА сподіваються, що винних буде притягнуто до відповідальності




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок