<

У Шацькій громаді зловили перших ялинкових браконьєрів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 5.12.2021 / Шацьк / , /
Перегляди
1307
/ Коментарі відсутні

Ввечері 4-го грудня району у селі Піща Шацької громади нині Ковельського району затримали фуру з новорічними ялинками та соснами.

Про це інформує пресслужба Волинського лісомисливського господарства.

Як виявилося в результаті перевірки, документи на деревця неналежно оформлені, зазначена в них кількість не відповідала дійсності, бирки були у водія, а не прикріплені на стовбури.

Всі ці факти вказують на сумнівне походження продукції, її заготівлю та подальшу реалізацію з порушенням чинного законодавства. А це вже втрати та збитки не лише для природи, а й місцевих бюджетів. Адже така заготівля та реалізація відбувається в обхід сплати необхідних податків, зокрема і рентної плати, яку державні лісогосподарські підприємства, відповідно до законодавства, вносять у бюджети громад.

Затримали вантажівку працівники поліції спільно з прикордонниками відділу «Світязь» та лісовою охороною у с. Піща Ковельського р-ну (раніше Шацького). Водій надав документи, виписані на одну з приватних фірм, що зареєстрована у с. Сереховичі Ковельського р-ну.

Водій та інші учасники перевезення вантажу розповідали, що ялинки купували у місцевих жителів, які зрубували дерева на своїх паях.

На місці працювала слідчо-оперативна група. Матеріали справу розглядатимуть у суді. Автомобіль та вантаж доставили на штрафмайданчик.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок