<

У селі Світязь викрили підпільний кінотеатр

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:13 | 29.07.2016 / Шацьк /
Перегляди
286
/ Коментарі відсутні

Працівники відділу кіберполіції у Волинській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України спільно із працівниками ГУНП у Волинській області викрили діяльність підпільного кінотеатру у селі Світязь Шацького району.

За фактом порушення авторського права і суміжних прав поліція відкрила кримінальне провадження, – повідомили у прес-службі поліції Волинської області.

До відділу кіберполіції у Волинській області надійшло відношення від «Української антипіратської асоціації» про те, що у одній із соціальних мереж поширюється інформація з приводу діяльності підпільного кінотеатру, у селі Світязь, Шацького району.

«Працівники кіберполіції перевірили інформацію та встановили, що дійсно у підпільному кінотеатрі незаконно, без дозволу правовласника транслювали відеотвори. Діяв підпільний кінотеатр майже місяць. Сума завданих збитків за порушення прав інтелектуальної власності становить майже 90 тис. грн.», – повідомив начальник відділу кіберполіції у Волинській області Дмитро Мірчук.

У приміщенні кінотеатру поліцейські виявили та вилучили ноутбук із скопійованими аудіовізуальними творами з якого здійснювалась трансляція, професійний проектор, екран з алюмінієвим напиленням, стільчики, буклети, рекламні плакати, афіші, квитки, графіки бронювання та зайнятості місць, бензогенератор, аудіосистему та гроші, отримані від незаконної діяльності.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 17 тис. грн. штрафу, або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп’ютерних програм, баз даних, виконань, фонограм, відеограм, програм мовлення та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для їх виготовлення. Триває слідство.

PM41image001
PM756image003
PM785image004




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок