<

У дитячому таборі «Супутник», що на озері Світязь, спалах інфекції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:58 | 19.07.2015 / Шацьк /
Перегляди
23
/ Коментарі відсутні

Діти, які відпочивали у таборі «Супутник», що розташований біля озера Світязь, поскаржилися на розлади травлення. Епідеміологи запевняють, що вихованці і персонал закладу перебувають під наглядом, а вогнище інфекції ліквідовують.

До редакції Інформаційного агентства Волинські Новини звернулися читачі з повідомленням, що 12 липня діти, які відпочивали у таборі «Супутник», після вечері почали скаржитися на погане самопочуття. Невідомий читач повідомив наступне: «12.07.15р. в таборі Супутник (біля озера Світязь) близько 20 дітей стали почуватись недобре після вживання вечері. В результаті 6-ох госпіталізували. Просимо журналістів розібратись, щоб не допустити замовчування та приховування цього ганебного явища, адже мова йде про дітей!»

У Територіальне медичне об’єднання Любомльського і Шацького районів порадили звернутися в санепідемслужбу, аби з’ясувати подробиці, натякнувши: «Санепідслужба повідомляла, що були якісь нюанси».

В санітарно-епідеміологічній службі Любомльського району спершу інформацію про отруєння дітей підтвердили, щоправда, згадавши лише про 2 випадки, але потім різко відмовилися коментувати, посилаючись на внутрішні документи, згідно з якими коментувати мають право лише в обласному управлінні СЕС.

Власне, у головному управлінні держсанепідслужби області відповідь на запитання, чи був факт отруєння дітей в таборі вирішили надати лише у письмовому вигляді. З’ясувалося, що до медиків табору таки зверталося двоє дітей з ознаками шлунково-кишкового отруєння. Нині ж вогнище інфекції, за запевненнями спеціалістів, локалізовують та ліквідовують.

Так, дійсно, 13 липня до медичного пункту оздоровчого закладу звернулося 2 дітей з розладами травленнями. Їх проконсультував лікар-інфекціоніст Шацької районної лікарні.

«Фахівцями держсанепідслужби області проводиться комплекс протиепідемічних заходів по локалізації та ліквідації вогнища інфекції. Встановлено медичний нагляд за дітьми та персоналом закладу, проведені дезінфекційні заходи та лабораторні дослідження.

Головним управлінням Держсанепідслужби у Волинській області з метою усунення недоліків направлено відповідні інформації в обком профспілки працівників освіти і науки, Федерацію профспілок області, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Розслідування та лабораторні дослідження тривають», – йдеться у відповіді на запит журналістів за підписом начальника обласної дерсанепідслужби Наталії Янко.

Нагадаємо, табір «Супутник» – оздоровчий заклад для дітей, чиї батьки є членами профспілки освітян. 17 липня журналісти намагалися додзвонитися до Іванни Дубинки-Філозоф (голови Федерації профспілок області, в чиєму відомстві і є табір), але за станом на 16 годину, телефон очільниці обласної Федерації не відповідав.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер