<

Тематичний захід: «Вільні творять майбутнє!» з нагоди Дня Гідності та Свободи відбувся у Шацьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:39 | 22.11.2015 / Шацьк /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

 Щороку 21 листопада в Україні відзначатиметься День Гідності та Свободи. Цей день встановлений  відповідно до указу Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.

З метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, а також патріотичного виховання молоді ,  20 листопада в приміщенні Шацького лісового коледжу ім.В.Сулька відбувся тематичний захід  під назвою: «Вільні творять майбутнє!», – повідомляє Шацька РДА.

Участь в заході взяли студенти, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, політичних партій і громадських організацій, керівники установ, організацій, духовенство, волонтери, учасники АТО та громадськість районного центру.

Розпочався захід хвилиною мовчання у жалобі за Героями, які віддали своє життя за нашу свободу і право бути вільними людьми на своїй землі.  Вшанувавши пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні, з яких четверо волинян, від імені всіх присутніх доручили студентам лісового коледжу  покласти корзини з квітами до пам’ятника Тарасу Шевченку, борцю за свободу та незалежність України.

Роман Скіряк, іерей Свято-Михайлівської УПЦ КП селища Шацьк під час своєї промови виконав молитву за Україну.

Із зверненням голови райдержадміністрації Ігоря Корольчука  до присутніх звернувся  перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сидорук. Він висловив слова вдячності нашим воїнам, які тримали і тримають оборону на Сході України, за їхню мужність, патріотизм, витримку і терпіння, а також волонтерам і всім, хто об’єднався в потужний загальноукраїнський рух на підтримку армії, національної гвардії та добровольчих батальйонів. «Нам як нації необхідно згуртуватися, бути гідними тих людей, які загинули на Майдані та у війні з агресором» – додав Сергій Федорович.

До виступу були запрошені голова районної ради Сергій Віннічук та керуючий справами районної ради Ольга Сахарук, яка поділилася спогадами під час участі на Майдані.

Ведучі за допомогою слайдів, віршів, виконаних патріотичних пісень відтворили події з листопада 2013 року, які увійшли в цілу історичну епоху України.

21 листопада – в день Гідності та Свободи у храмах району відбудуться   панахиди за загиблими під час Революції Гідності,  військовослужбовцями, які брали участь в АТО та молитви за Україну.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця