<

Судитимуть директорку Шацького нацпарку, яка вкрала понад мільйон з держбюджету

13:23 | 9.05.2023 / Шацьк / /
Перегляди
4157
/ коментарі 2

Директорку Шацького національного природного парку Марію Христецьку, яка заволоділа понад мільйоном гривень з держбюджету, судитимуть за вчинення злочинів у складі організованої групи.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волині.

“Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директоркою Шацького нацпарку заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, складання та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинених організованою групою, шахрайства, використання завідомо підробленого документа та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч.ч. 1,2 ст. 209  КК України)”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, посадовиця, залучивши у злочинну схему співмешканця, свого заступника та двох начальників відділів Нацпарку, прийняла на роботу шістьох людей, які фактично роботи не виконували і не були присутні на робочому місці, забезпечила внесення упродовж жовтня 2021 року – червня 2022 року в табелі обліку використання робочого часу неправдивих відомостей про них і підписувала ці табелі. 

Таким чином цим працівникам виплачували заробітну плату. на що було розтрачено понад мільйон гривень із бюджету. 

Усі ці кошти, як з’ясувалося, “працівники” віддавали співмешканцю посадовиці – і вони використовувались спільниками на свій розсуд. 

Перед судом постануть п’ятеро задіяних у злочинні схеми обвинувачених.

Нагадаємо, Христецьку підозрюють у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах, видачі завідомо неправдивих офіційних документів, заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та у використанні завідомо підробленого документа (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 191, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України).




коментарів: 2
  1. Так її , судять – судять , вже довший час ! Називайте все своїми іменами , рішають – рішають , затягують , пітляють ! Як і директорка , як і прокуратура , як і судді ! А потім максимум , звільнять замісника ! Бюджетні кошти роздеребанять , земельні ділянки , людські паї поділять і крапка ! А землевпорядник Шацького району , що не при справі ? Голядинець , скільки років , крутять – вертять , без карно , на різних посадах ! Слава Україні !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер